Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ο ακροδεξιός Μακρόν… σταυροφόρος

 



 
 
 


Ένα ρατσιστικό και… ολίγον φασιστικό περιοδικό. Το Charlie Hebdo. Οι μουσουλμάνοι που απεικονίζονται ως πίθηκοι. Ο Μωάμεθ να… συνουσιάζεται. Ένας κλόουν, ένα φερέφωνο της εγκληματικής τάξης του – πρόεδρος αιματοβαμμένος, στην ακροδεξιά του κωλοτούμπα. Ολόκληρη η καπιταλιστική Ευρώπη που γέρνει στηριζόμενη στον φασισμό.
 
Οι λαοί των μουσουλμάνων. Εκατομμύρια χωρίς πατρίδες, σπίτια, δουλειές. Χιλιάδες εξαϋλωμένοι από βόμβες και πυραύλους, άλλοι πνιγμένοι στις θάλασσες, παιδιά ξεβρασμένα στις παραλίες μας. Κι όσοι γλύτωσαν από τον όλεθρο ξεριζωμένοι και γκετοποιημένοι στον… καπιταλιστικό πολιτισμό. Στον ίδιο «πολιτισμό» που τους… πρόσφερε τις βόμβες και τους πυραύλους του, που εξαφάνισε τις πατρίδες τους, τους δολοφόνησε και τους προσφυγοποίησε. 
Στον «πολιτισμό» που χρηματοδότησε, όπλισε και στηρίζει τους δολοφόνους τους. Η επίρριψη από τους ιμπεριαλιστές μαζικής ευθύνης σε μουσουλμάνους, χριστιανούς, ιουδαίους, που είναι τα θύματα του δικού τους εγκλήματος και του οπλισμένου από αυτούς θύτη. Του κάθε θύτη που, κατά κανόνα, τινάζει στον αέρα ομόθρησκούς του.
Και μπόλικοι «ζεσουίδες». Άλλοι ανόητοι, άλλοι γενικώς κι αφηρημένα ευαίσθητοι, κάποιοι «προοδευτικοί» ή και προοδευτικοί ακόμη, όλοι όμως ανίκανοι να δουν κι ανήμποροι να αντιληφθούν πως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Κατακεραυνώνουν ομοθυμαδόν τον φασισμό του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού. Αλλά καταπίνουν αμάσητα τους οικείους τους φονταμενταλισμούς. Χωρίς να μπορούν να προσλάβουν το αυτονόητο:
Ο φονταμενταλισμός πηγάζει, εκπορεύεται και διασπείρεται από τα ιερατεία των μονοθεϊσμών εν γένει. Που τα τρέφει και τα στηρίζει ο καπιταλισμός. Εκείνα, με τη σειρά τους, αποκοιμίζουν λαούς, εκμαυλίζουν, αμβλύνουν συνειδήσεις, ανταποδίδοντας το χρέος τους στο σύστημά τους. Για να μπορεί ο καπιταλισμός, στον βωμό του κέρδος και με την επεκτατική του πολιτική (ιμπεριαλισμός-νεοαποικιοκρατία), να εξαφανίζει λαούς ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου