Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ - ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ !!! [ video ]

 

 
Τα 1.259 νέα κρούσματα, με διασπορά σε όλη τη χώρα και τη βόρεια Ελλάδα στο ''κόκκινο'' φέρνουν προ των πυλών νέα μέτρα για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τις δύο βδομάδες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας,
 
 
ο οποίος στο δίλημμα κάλυψη της κυβέρνησης ή υπηρέτηση της επιστημονικής αλήθειας και της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών ο Σ. Τσιοδρας επέλεξε σήμερα το πρώτο. Κρίμα. Για τον Γκ. Μαγιορκίνη που κάθε φορά έβλεπε....''σταθεροποίηση'' στα 200, 300, 400 κρούσματα το δίλημμα προφανώς δεν υπήρξε καν... Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε στα σκουπίδια τις οικονομικές και ψυχολογικές θυσίες των ανθρώπων αυτής της χώρας και τόσους μήνες μετά, το σύστημα υγείας δεν είναι ούτε στο ελάχιστο, ικανότερο να διαχειριστεί μεγαλύτερη πίεση.
 
 
 
 
 Και στο σημείο που έχουμε βρεθεί, η στάση του εθνικού απατεώνα είναι προκλητική. Επιχειρηματίες καταστρέφονται, εργαζόμενοι ζουν στην ανασφάλεια, η εστίαση διαλύεται άτακτα με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να μετρήσει.
 
 
Αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει ότι ακόμα και στις κόκκινες περιοχές το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό. Μην τυχόν και χρειαστεί να στηριχθούν οικονομικά όλοι αυτοί οι επαγγελματίες.
 
Όπως και στην εστίαση, ώστε να μπορεί να τους λέει "εγώ δε σας έκλεισα, κόψτε το λαιμό σας τώρα".
 
  
 
Την ίδια στιγμή που επιβάλλει αυτούς τους περιορισμούς, στις εκκλησίες τρώνε όλοι από το ίδιο κουτάλι, γίνονται φιέστες με κυβερνητικούς και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βλαχοδήμαρχοι σαν τον Ζέρβα απειλούν να κλείσουν την παραλία αλλά δεν έχουν κάτι να πουν για τις γιορτές στον Άγιο Δημήτριο και ο ιός συνεχίζει να κολλάει νύχτα, αλλά όχι από την ίδια λαβίδα, με τον Νίκο Χαρδαλιά που το μόνο που είπε σήμερα, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου
 
 
 
 ήταν το κάλεσμα να τηρηθούν τα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού και συνωστισμού στην κατάθεση στεφάνων και τις δοξολογίες. Και συνέχισε λέγοντας πως ''είναι ώρα ευθύνης για όλους. Πόσο μάλλον για την ίδια την Εκκλησία μας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας, τηρώντας όλες τις υποδείξεις και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών όπως έχει αναφέρει και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος''. Αυτάάά γιατί όπως φαίνεται για την επιτελική κυβέρνηση καμία δήλωση δεν είναι ντροπή και κανένα όριο δεν μπαίνει στο θράσος....
 
 
Και ξαναλέω ότι αυτή η γελοιότητα είναι πρωτίστως επικίνδυνη για την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι δυνατότητα να επεξεργάζονται σύνθετες καταστάσεις. Θα τους κάνουν όλους αρνητές γιατί αυτή θα είναι η εύκολη επιλογή, όταν κάτι σου φαίνεται ότι δεν πάει καλά και τότε θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε.
 
 
Το μίγμα ψυχολογική πίεση, οικονομική διάλυση, επιβολή ηλίθιων και μη συνεκτικών περιορισμών, πανδημία είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο από όλους.
 
Και μέσα σε όλο αυτό, έχεις τους γελοίους να σου κουνάνε το δάχτυλο διότι περπατάς στις δύο το βράδυ στην παραλία, ενώ δεν θα πουν κουβέντα για τις εκκλησίες, τα λεωφορεία, τα σχολεία. Και όλα αυτά για να υπηρετήσουν τις ιδεοληψίες τους.
 
  
 
Τι κόστος είχαν μερικά λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη και μερικοί συρμοί για την Αθήνα; Πόσο δύσκολο ήταν σε τόσους μήνες να προετοιμάσουν την τηλεκπαίδευση; Να προμηθεύσουν υπολογιστές σε όλα τα νοικοκυριά με μαθητές. Να πιέσουν τις εταιρείες να μειώσουν τη χρέωση του ίντερνετ στην πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη. Να προσλάβουν δασκάλους και καθηγητές και να ζητήσουν από τους Δήμους να βρουν χώρους όπως έκανε ο Δήμος της Πάτρας, για να σπάσουν τα τμήματα.
 
  
 
Να αποφύγουν το επικίνδυνο άνευ όρων άνοιγμα του τουρισμού. Να ενισχύσουν το σύστημα υγείας με χίλιες ακόμα ΜΕΘ ώστε να μην κινδυνεύει τώρα να καταρρεύσει. Να σχεδιάσουν μια σοβαρή πολιτική τεστ, με φθηνά, συνταγογραφούμενα, σε εταιρείες και σε πλατείες.
 
 
Η κυβέρνηση επέλεξε να γίνει αυτό. Και η ευθύνη της είναι βαριά. Την ώρα που έπρεπε να εκμεταλλευτεί το χρόνο που χάρισαν στη χώρα, το καλό της κλίμα και η προσεκτική συμπεριφορά των πολιτών, αυτοί στοχοποιούσαν κοινωνικές ομάδες, ξερνούσαν τις υπερσυντηρητικές τους ιδεοληψίες στα μούτρα της νεολαίας, έκαναν μπίζνες με λίστες Πέτσα, Μεγάλους Περιπάτους και άλλα πολλά.
 
 
Όμως τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Και ο βασικός υπεύθυνος για αυτά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Αν τις ευθύνες δεν έχει σκοπό να τις ζητήσει η αντιπολίτευση, θα τις ζητήσει η κοινωνία.
 
Σύντομα. Τώρα.
 
Ε, ως εδώ.....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου