Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Είναι αντιεπιστημονικό και απάνθρωπο να παρουσιάζεται ως «κανονικότητα», ως κάτι το φυσιολογικό το ότι ένα «μικρό ποσοστό 20%» , κάθε χρόνο στερείται διαχρονικά το δικαίωμα να δώσει τη μάχη για τη ζωή του.

 

Προφανώς και πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ...: Μία ωμή παραδοχή της βάρβαρης πολιτικής τους (VIDEO)

 

Από την «ουρά» ασθενοφόρων έξω από τον «Ευαγγελισμό» στις 21 Μάρτη 
Από την «ουρά» ασθενοφόρων έξω από τον «Ευαγγελισμό» στις 21 Μάρτη

«Προφανώς και υπάρχουν θάνατοι (σ.σ. διασωληνωμενων) εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν. Αλλά είναι πολύ μικρό ποσοστό των θανάτων εκτός ΜΕΘ, περίπου 20%...»: Είναι η απάντηση που έδωσε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Β. Παπαευαγγέλου, παρουσιάζοντας ουσιαστικά μια τραγική, αποκρουστική πραγματικότητα (δείτε εδώ βίντεο). Γιατί πράγματι, όσες διαψεύσεις και αν κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, μόνο στην Αττική σταθερά και καθημερινά πάνω από 100 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ, κάποιοι απ' αυτούς περιμένουν μέχρι και 20 μέρες για να βρεθεί κρεβάτι.

Πράγματι, πάντα πέθαιναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων το 25% των ελαχίστων κρεβατιών ΜΕΘ που διέθετε η χώρα έμενε κλειστό, γιατί καμιά κυβέρνηση δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις για το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτεί η στελέχωσή τους.

Πράγματι κάθε χρόνο, είτε με τη γρίπη, είτε με τον κορονοϊό, είτε πολυτραυματίες, άνθρωποι διασωληνωμένοι ξεψυχούν σε κοινούς θαλάμους περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι. Και σήμερα, που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο επίπεδο, μιλάμε για ανθρώπους που θα μπορούσαν να σωθούν.

Όμως είναι αντιεπιστημονικό και απάνθρωπο να παρουσιάζεται ως «κανονικότητα», ως κάτι το φυσιολογικό το ότι ένα «μικρό ποσοστό 20%» (όπως λέει η το μέλος της κυβερνητικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων), κάθε χρόνο στερείται διαχρονικά το δικαίωμα να δώσει τη μάχη για τη ζωή του.

Πρόκειται για έγκλημα που φέρει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και που σήμερα «εξεγείρονται» και παριστάνουν πως... ανατριχιάζουν από την ωμή αυτή πραγματικότητα, που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνητικές πολιτικές.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου