Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΕΥΟΣΜΟΣ Μαχητική διεκδίκηση ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και καταδίκη της καταστολής (ΦΩΤΟ)

 

 

Με μια μαχητική κινητοποίηση, στην πλατεία Ευόσμου, σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης διεκδίκησαν την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, ενώ καταδίκασαν την καταστολή.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Ευόσμου, ο Πάρης Σαρής, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου και Καλλυντικών Κεντρικής Μακεδονίας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τα συλλαλητήρια των συνδικάτων, σε όλη τη χώρα, των προηγούμενων ημερών αλλά και το σημερινό, αποδεικνύουν στην πράξη πως η κυβέρνηση απέτυχε. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές δεν επιτρέπουμε να μπει σε καραντίνα ο οργανωμένος αγώνας. Δεν δεχόμαστε το lockdown στα δικαιώματά μας, στην προστασία της υγείας, της δουλειάς μας. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης απέτυχε γιατί απέναντι της βρεθήκαμε εκατοντάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα, μπήκαμε μπροστά στην υπεράσπιση της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Ένας χρόνος πανδημίας. Εμείς τον μετράμε με τους νεκρούς μας, με τους νοσούντες μας, με τα πετσοκομμένα εισοδήματά μας, με τους ανέργους μας, με τις ΜΕΘ που δεν άνοιξαν, με τις κλινικές των εμπόρων της Υγείας που δεν επιτάχθηκαν. Η κυβέρνηση μετράει τον ένα χρόνο με βάση τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που φέρνει, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από τα πακέτα ενίσχυσης, τα ενοίκια στις ιδιωτικές κλινικές, τις περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία. Μετράει όμως και με την αγανάκτηση που φουντώνει, με τους ανθρώπους που κάθε μέρα ενώνουμε τις φωνές μας με τη φωνή των σωματείων μας, που κάνουμε δικό μας το σύνθημα, πάρτε μέτρα για την υγεία μας, για τις δουλειές μας, για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των παιδιών μας».

Παράλληλα, εξέφρασε την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής και τόνισε ότι η επίθεση της εργοδοσίας θα πάρει μαζική και οργανωμένη απάντηση από τους εργαζόμενους. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του)

Ακολούθησε μαχητική πορεία από την πλατεία του Εύοσμου μέχρι το θεατράκι στον πεζόδρομο του Κορδελιού, με τους συμμετέχοντες να απαιτούν:

  • Να ενισχυθεί το ΕΣΥ, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, η ΠΦΥ. Να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια! Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

  • Να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος από τη ρύπανση που προκαλείται από τη λειτουργία των βιομηχανιών.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα δομικά υλικά και τις κατασκευές, το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, το Σωματείο Γραφικών Τεχνών, Τύπου-Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου (μέλος ΟΓΕ). Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σύλλογοι Φοιτητών Γεωπονίας, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Οδοντιατρικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νομικής, Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, ΤΕΦΑΑ.

 








902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου