Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Μεγάλη σύσκεψη για κλιμάκωση της πάλης τη Δευτέρα στο Πεδίον του Άρεως


ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ


Κάλεσμα συμμετοχής από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα εργαζομένων

 

 

Σε μεγάλη σύσκεψη προετοιμασίας της κλιμάκωσης της πάλης, τη Δευτέρα 10 Μάη, στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. προχωρούν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Το κάλεσμα απευθύνουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Τύπου – Χάρτου και τα Συνδικάτα Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Μετάλλου Αττικής.

Απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής ώστε προχωρήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά στα επόμενα βήματα οργάνωσης του αγώνα. «Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, να μην τολμήσει να το καταθέσει στη Βουλή», τονίζουν.

Το κάλεσμα έχει ως εξής:

«Ο απεργιακός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, στις 6 Μάη, με μαζικές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα, είναι η ζωντανή απάντηση της εργατικής τάξης στην όξυνση της επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Είναι βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, επιβάλλει την απλήρωτη εργασία, θέτει νέους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, στο περιεχόμενο της πάλης των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων.

Η απεργία στις 6 Μάη ήταν μια μεγάλη μάχη που κερδήθηκε με επιτυχία.

Ο αγώνας συνεχίζεται με αίτημα: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, να μην τολμήσει να το καταθέσει στη Βουλή.

Προχωράμε οργανωμένα, αποφασιστικά, στα επόμενα βήματα της οργάνωσης του αγώνα μας.

Καλούμε Συνδικάτα και Ομοσπονδίες σε μεγάλη σύσκεψη προετοιμασίας της κλιμάκωσης της πάλης, τη Δευτέρα 10 Μάη, στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ.

Η συμμετοχή Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, εργαζομένων θα συμβάλει αποφασιστικά να καταλήξουμε σε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα απαντάει στο μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου