Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στα κεντρικά του ΕΦΚΑ (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 6 Ιούλη, το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της πόλης.

Διαμαρτυρήθηκαν μεταξύ άλλων για τις πολυήμερες καθυστερήσεις στα ραντεβού, απόρροια των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, ενώ εξέφρασαν και την απόλυτη διαφωνία των συνταξιούχων στην ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων που δρομολογεί η κυβέρνηση, με το σχέδιο νόμου, που αυτές τις ημέρες είναι σε δημόσια διαβούλευση και το οποίο προβλέπει τη μετατροπή των ασφαλισμένων σε «επενδυτές».

Όπως σημείωσαν και στο υπόμνημα που κατέθεσαν «τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης γίνονται καθημερινά δέκτες καταγγελιών από συνταξιούχους για την αδυναμία να επικοινωνήσουν και να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, για προβλήματα που αφορούν είτε μεταβολές στις συντάξεις τους, τις οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν, είτε την καθυστέρηση έκδοσης της κύριας ή της επικουρικής τους σύνταξής, είτε θέματα υγείας και φαρμάκου, είτε άλλες αναγκαίες για αυτούς διευκρινίσεις, όπως π.χ. η έκδοση βεβαιώσεων για τα αναδρομικά που έλαβαν, για κατάθεση συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων, είτε για τις καθυστερήσεις στις Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας κ.ά.».

Όπως κατήγγειλαν, «με την ενοποίηση των Ταμείων δημιουργήθηκε ένα πρωτοφανές χάος, το οποίο επιδεινώθηκε με τις αδιάκοπες συγχωνεύσεως τμημάτων, τις μετακινήσεις Διευθύνσεων και υπαλλήλων, τη δημιουργία τμημάτων χωρίς υπαλλήλους και αρχεία και το "ανακάτεμα" χωρίς αρχή, μέση και τέλος, γεγονός που και πριν την πανδημία Covid-19 είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων από τις υπηρεσίες σας». 

Οι ελλείψεις σε προσωπικό πανελλαδικά αγγίζουν τις 2.000, σημείωσε ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ελλείψεων στην πόλη μας αποτελούν τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ Νεάπολης, όπου πριν από ένα χρόνο υπηρετούσαν 50 εργαζόμενοι και τώρα απέμειναν 33, καθώς και το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Νέα Ιωνία όπου θα έπρεπε να υπηρετούν 50 εργαζόμενοι και τώρα είναι περίπου 15 (δείτε εδώ βίντεο με δήλωσή του). 

Η ΣΕΑ κατήγγειλε επίσης «την προσπάθεια του υπουργού κ. Χατζηδάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, να χρεώσει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων σε κάποιους "ασυνείδητους" εργαζόμενους, ήταν επικοινωνιακού και μόνο χαρακτήρα, προσβάλλει την κοινή λογική και δεν πρόκειται να δρομολογήσει καμία βελτίωση στις λειτουργίας των υπηρεσιών του Ταμείου και συνεπώς καμία αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του». 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου