Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ Καταγγέλλει και καταδικάζει τις πρόσφατες προκλητικές αποφάσεις της ΕΕ κατά της Κούβας

 

 

«Τις προκλητικές πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μέσω της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωκοινοβουλίου δίνει βήμα σε μηχανισμούς και οργανώσεις που δρουν για την υπονόμευση των κατακτήσεων και των επιτυχιών της Κουβανικής Επανάστασης, καταγγέλλει και καταδικάζει», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Όπως αναφέρει, «γι’ ακόμη μια φορά η ΕΕ επιστρατεύει τα χρεοκοπημένα, ψεύτικα επιχειρήματα της δήθεν υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας για να δώσει άλλοθι στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες κατά του λαού της Κούβας».

Και συνεχίζοντας η ΕΕΔΥΕ τονίζει. «Πάει πολύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οι σύμμαχοί τους να μιλάνε για ελευθερία και δημοκρατία, όταν είναι αυτοί που συνεχίζουν τον πολύχρονο αποκλεισμό κατά της Κούβας, ματώνοντας τον κουβανικό λαό, ενορχηστρώνουν πραξικοπήματα και προσπάθειες αποσταθεροποίησης, εντείνουν ακόμη παραπάνω την αισχρή αντικομμουνιστική προπαγάνδα ενάντια στις κατακτήσεις και στα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης».

«Καλούμε τον λαό μας», υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ, «να βγάλει συμπεράσματα για τον ρόλο και τη στάση της ΕΕ που κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα και στη ζωή της λαϊκής οικογένειας μέσα από μπαράζ αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει και ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σχεδιάζονται ακόμη και νέες, ενισχύει παραπέρα τη στρατιωτικοποίηση προωθώντας τη δημιουργία του «Ευρωστρατού», εγκλωβίζει πρόσφυγες, αναγορεύει σε ήρωες τους συνεργάτες των ναζί και συνεργάζεται με φασιστικές - ακροδεξιές οργανώσεις. Να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ακολουθούν κι εφαρμόζουν κατά γράμμα τις επικίνδυνες και προκλητικές αυτές αποφάσεις».

Καταλήγοντας, «η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη της στον λαό της Κούβας. Δυναμώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του φονικού εμπάργκο! Η Κούβα και ο λαός της δεν είναι μόνοι! Η Κούβα θα νικήσει!»

902gr

ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καταγγέλλει τις προβοκατόρικες μεθοδεύσεις της ΕΕ απέναντι στην Κούβα

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου