Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Διαμαρτυρία των συνταξιούχων στη ΔΕΗ στις 25 Οκτώβρη

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου, απέναντι από τα δικαστήρια) τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.




Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Μετά τις απανωτές αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, που τα τελευταία 15 χρόνια ξεπέρασαν το 150% και με την εφαρμογή, από το 2020 και στη χώρα μας, του Ευρωπαϊκού «μοντέλου στόχου» (target model), εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και άλλα λαϊκά νοικοκυριά θα έρθουν αντιμέτωπα με νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ανατιμήσεις στο  ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι ούτε περιορισμένες, ούτε παροδικό φαινόμενο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, καλλιεργώντας κάλπικες προσδοκίες, για δήθεν χαμηλό κόστος ενέργειας για τις λαϊκές οικογένειες. Eίναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και ήρθαν για να μείνουν, όπως ομολογεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εκτιμά, ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα σταθεροποιηθούν την ερχόμενη Άνοιξη και μετά «θα παραμείνουν υψηλότερα από το μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων».

Τα μέτρα «ανακούφισης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα διαθέσει, για να αντιμετωπίσει δήθεν την ακρίβεια, είναι μέτρα προσωρινά, πυροσβεστικού χαρακτήρα και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που υπολογίζονται στα 1,3 δις ευρώ.

Σήμερα που οι αυξήσεις στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο, στη λιανική τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 28% και 19% αντίστοιχα, που το 60% του συνόλου των συντάξεων βρίσκεται κάτω από τα 700 ευρώ και το 50% από αυτές είναι κάτω από τα 500 ευρώ, που εκκρεμεί η έκδοσή εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων, με συνταξιούχους χωρίς κανένα εισόδημα και με δεδομένο ότι οι ανατιμήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα πυροδοτούν κύμα αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και εργατικές λαϊκές οικογένειες θα ξεπαγιάσουν τον χειμώνα και θα βλέπουν, από το πρώτο 10ήμερο του κάθε μήνα, το καλάθι με τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους να αδειάζει.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι. Σας καλούμε σε συλλογικό αγώνα με ισχυρά σωματεία.   

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ  2021 7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Καμία αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Καμία διακοπή ρεύματος.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

·         Άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

·          Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων.

·         Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.

·         Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.

·         Άμεσα μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου