Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Οι λέξεις που δεν λένε...

 

 

Εδώ και τρεις ώρες είναι σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση των εργατών της COSCO που πραγματοποιούν για  δεύτερη συνεχόμενη μέρα απεργία με κύρια αιτήματα τα μέτρα ασφαλείας για να μη θρηνήσουν νεκρό άλλο συνάδελφό τους. Η εργοδοσία αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων, έχοντας στο πλευρό της τον σωρό των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί την τελευταία δεκαετία με αποκορύφωμα τον νόμο Χατζηδάκη. Στην πεπατημένη της συγκάλυψης των ευθυνών της εργοδοσίας τα αστικά ΜΜΕ, αφού αποσιώπησαν ή αποδέχτηκαν τη διαστρεβλωμένη εκδοχή που μοίρασε το κυβερνητικό ΑΠΕ, τώρα επιλέγουν ξανά τη σιωπή.

Όλα τα ειδησεογραφικά μέσα -κυβερνητικά και «αντιπολιτευόμενα»- δεν έχουν γράψει λέξη για την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιείται αυτή την στιγμή. Μάλλον επειδή το θέμα δεν προσφέρεται για δικομματικό καυγά, αφού δικομματική ήταν και η «λαμπερή» επένδυση της COSCO. Μπορεί πάλι να περιμένουν την εκδοχή του ...ΑΠΕ!

ΥΓ: Εδώ και λίγες ώρες επίσης 2o πιο δημοφιλές hashtag στο Twitter είναι το #οι_ζωές_των_εργατών_μετράνε. Χιλιάδες μηνύματα στήριξης στους απεργούς της COSCO για τα δίκαια αιτήματά τους για μέτρα ασφαλείας. Άλλες φορές τα δημοφιλή γίνονται «θέμα» στα site στο άψε σβήσε, αλλά τώρα κάπου σκάλωσε μάλλον το γρανάζι...

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου