Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Nέα κρούσματα αστυνομικής βίας


Την ώρα που ο δικηγόρος διαμαρτύρεται, λίγο πριν δεχτεί και ο ίδιος την επίθεση των ΜΑΤ

INTIME NEWS

Την ώρα που ο δικηγόρος διαμαρτύρεται, λίγο πριν δεχτεί και ο ίδιος την επίθεση των ΜΑΤ
Νέα περιστατικά αστυνομικής βίας και κακοποίησης διαδηλωτών σημειώθηκαν χτες. Συγκεκριμένα, τα ΜΑΤ έκαναν ρίψη χημικών και επιτέθηκαν για να διαλύσουν συγκέντρωση στα Εξάρχεια ενάντια στην υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν άνδρες των ΜΑΤ να χτυπάνε νεαρούς που ήταν πεσμένοι και ακινητοποιημένοι. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες οι δυνάμεις καταστολής έκαναν επίθεση στο σωρό. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
 
Καταγγελία από την ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Την επίθεση που δέχτηκε χτες στα Εξάρχεια ο δικηγόρος, μέλος του ΚΚΕ Βασίλης Αρχιμανδρίτης, με χτύπημα στο πρόσωπο, απωθήσεις με ασπίδες και ύβρεις από αστυνομικούς των ΜΑΤ, επειδή διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση ενός διαδηλωτή από αστυνομικούς, καταγγέλει η ΤΟ Δικαιοσύνης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής είναι συστατικό στοιχείο της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που διεξάγεται από το κεφάλαιο και όλες τις κυβερνήσεις του διαχρονικά. Αποτελούν επίσημη πολιτική της ΕΕ την οποία συνυπογράφουν όλα τα αστικά κόμματα.

Δηλώνουμε ότι τέτοια περιστατικά όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά αντίθετα μας ατσαλώνουν στην πάλη για το δίκιο του λαού. Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να συντρίψει την αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο: Την αστική τάξη, το κράτος και τις κυβερνήσεις του».

Ο Β. Αρχιμανδρίτης μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» κατήγγειλε τα εξής:

«Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας ΜΑΤατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές. Κατευθείαν τα υπόλοιπα ΜΑΤ τους κυνηγάνε και αρχίζουν τα γκλομπ. Ενας αναρχικός, τότε, ανοίγει έναν πυροσβεστήρα. Τέσσερις - πέντε πέφτουν κάτω και τους πιάνουν τα ΜΑΤ. Μπροστά μου ένας άνδρας των ΜΑΤ πατάει το λαιμό ενός πεσμένου στο έδαφος διαδηλωτή, του λέω να σταματήσει να το κάνει και τότε ο επικεφαλής των ΜΑΤ μού ρίχνει μπουνιά στη μούρη! Δηλώνω τη δικηγορική ιδιότητα και τότε με βρισιές μου λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει και με εντολή του επικεφαλής δέχομαι χτύπημα απώθησης με ασπίδα». Επίσης ο δικηγόρος καταγγέλλει ότι την τζαμαρία ενός φωτοτυπικού μαγαζιού την έσπασε άνδρας των ΜΑΤ και όχι διαδηλωτής. «Δύο διαδηλωτές είχαν μπει σε ένα φωτοτυπάδικο στη γωνία και ένας ΜΑΤατζής έσπασε την τζαμαρία του μαγαζιού», ενώ αναφέρει και ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έβριζαν χυδαία όποιον περνούσε από μπροστά τους και τολμούσε να ρωτήσει τι έγινε.

Επίσης η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καταγγέλλει τη βιαιοπραγία στα Εξάρχεια εναντίον του μέλους της Β. Αρχιμανδρίτη. Και καταλήγει: «Η ένταση της κρατικής βίας δεν μας εκπλήσσει. Πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική, που στοχεύει τη ζωή και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, όπως και των αυτοαπασχολουμένων - μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων και αξιοποιείται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Δεν μας φοβίζουν, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει!».

 Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου