Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έδεσε το «USNS YUMA» που θα μεταφέρει ΝΑΤΟικό εξοπλισμό προς Βουλγαρία

 

 

Σύμβολο της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή είναι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USNS YUMA» που κατέπλευσε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο έδεσε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη που έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς και προσωπικό προς  Βουλγαρία και Ρουμανία για τη διεξαγωγή ασκήσεων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, με βάση την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η διαπραγμάτευση και υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση τη ΝΔ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ θα μεταφερθεί στις αρχές Νοέμβρη, με πλοία, στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα προωθηθεί προς το βορρά πρωτοφανής αριθμός μαχητικών και μεταγωγικών στρατιωτικών ελικοπτέρων -πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερο από εκατόν πενήντα- οχημάτων και κοντέινερς. Προπομπός της έλευσης της αμερικανικής αρμάδας θεωρείται η έλευση στην Αλεξανδρούπολη του «USNS YUMA», όπως είχε γίνει και το 2020. Το «USNS YUMA» στάλθηκε στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου. 

 


902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου