Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Με εφόδιο την τρίχρονη αγωνιστική δράση στους αγώνες του αύριο (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ



Με τη συμμετοχή 325 αντιπροσώπων από 95 πρωτοβάθμια σωματεία, που εκπροσωπούν πάνω από 25.000 συνταξιούχους, άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, με την εκλογή νέας διοίκησης, οι εργασίες του 23ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ενός συνεδρίου με το οποίο κορυφώνεται μια τρίχρονη αγωνιστική δράση της Ομοσπονδίας και των σωματείων μελών της, μέσα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, καθώς εκτός των μεγάλων οξυμένων προβλημάτων για τα οποία έδωσαν αποφασιστικές μάχες, αντιμετώπισαν και τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία.

Όπως υπογράμμισε και στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δήμος Κουμπούρης, «Όλο αυτό το διάστημα το συνταξιουχικό κίνημα συνέχισε να βάζει την αγωνιστική του σφραγίδα τόσο την περίοδο πριν όσο και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος χιλιάδες γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών σε μια ασίγαστη αγωνιστική μαχητική πορεία με όλες τις μορφές αγώνα είτε αυτοτελώς είτε μέσα από τις αγωνιστικές δράσεις του ταξικού εργατικού κινήματος στην πατρίδα μας, με όπλο τη συγκεντρωμένη ταξική πείρα του, με το ταξικό πλαίσιο διεκδίκησης.

Δεν έβαλε νερό στο κρασί του δεν υπέκυψε στα εκάστοτε κυβερνητικά κελεύσματα στη δηλητηριώδη προπαγάνδα των κονδυλοφόρων του συστήματος, στα παπαγαλάκια των επιχειρηματικών ομίλων που από την πρωινή έως τη νυχτερινή τους βάρδια προσπαθούν να θάψουν κάθε αγωνιστική φωνή που στρέφεται ενάντια στα ταξικά τους συμφέροντα.

Σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που πότε από τη θέση της κυβέρνησης πότε της αξιωματικής ή της ευρύτερης αντιπολίτευσης, προσπαθούν να μας πείσουν ότι μονόδρομος για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια μας είναι να προσκυνάμε τις θανατηφόρες πολιτικές τους, που σταθερά συνεχίζονται από τις κυβερνήσεις ανεξάρτητα πολιτικού αυτοπροσδιορισμού δίχως διακοπή στην πανδημία που προέκυψε από τις αρχές του 2020».

Μιλώντας για τη συμβολή της Ομοσπονδίας στους αγώνες στα πλαίσια των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε πως «Σταθερά η ομοσπονδία με τα σωματεία της έδωσαν και δίνουν καθημερινά τη μάχη μαζί με τις άλλες δυνάμεις του συνταξιουχικού κινήματος που συνεργαζόμαστε στη ΣΕΑ, ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις δίπλα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και να βάλει τη σφραγίδα του στην προοπτική ανατροπής των αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που τσάκισαν τη ζωή μας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής, την ίδια περίοδο οργανώθηκαν 165 κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα «δεν αφήσαμε τίποτα "να πέσει κάτω"» ενώ η συμμετοχή σε αυτές χιλιάδων συνταξιούχων «έδωσαν απάντηση καταδίκης στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και αγωνιστικό μήνυμα στη νέα γενιά».

Ειδική αναφορά έκανε στην πλούσια δράση και στις πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας κατά την περίοδο της πανδημίας που εξέθεσαν την κυβερνητική πολιτική, αποκάλυψαν τον ταξικό της χαρακτήρα ενώ σημείωσε πως «το συμπέρασμα που με σαφήνεια βγαίνει είναι ότι: την περίοδο της πανδημίας το εκμεταλλευτικό σύστημα δοκιμάστηκε και εξάντλησε τα όρια του στην αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών, έδειξε πως βλέπει τον εργαζόμενο-λαϊκό άνθρωπο, το συνταξιούχο, τις ανάγκες τους σαν κόστος που δεν θέλει να καταβάλει. Δεν διστάζει να αξιοποιεί τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων μας».

Ταυτόχρονα προειδοποίησε πως «Ο κίνδυνος για το λαό δεν περιορίζεται μόνο στην πανδημία. Αφορά το μεγάλο κύμα της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας και της κατεδάφισης εργατικών και συνταξιουχικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που φέρνει η επίθεση του κεφαλαίου στο έδαφος αυτής της νέας κρίσης» και ξεκαθάρισε ότι «Μέσα στις συνθήκες αυτές θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τη δράση μας, θα οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τους αγώνες μας για την απόκρουση αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης».

Στις εργασίες του συνεδρίου πήραν μέρος και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πέτρος Πέτρου εκ μέρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ο Κίμ Μποϊξ εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, ο Κώστας Σκαρπάρης από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, η Γιώτα Ταβουλάρη, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, καθώς και μέλη της ΣΕΑ εκ μέρους των άλλων συνταξιουχικών οργανώσεων.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου