Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Η αραίωση των τμημάτων δεν είναι αποτελεσματική στην πανδημία!

 
ΧΡΗΣΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ


 

Στον απίστευτο ισχυρισμό ότι η αραίωση των τμημάτων δεν είναι αποτελεσματική (!) για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Ο ...χρησμός της Ν. Κεραμέως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 υποστήριζε ότι δεν υπάρχει διαφορά στη μετάδοση του ιού ανάμεσα σε τάξεις με 25 και 15 παιδιά(!). Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε ερώτηση σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας, είπε ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι οι συχνοί έλεγχοι είναι αποτελεσματικοί, «σε αντίθεση με την αραίωση τμημάτων, όπου τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά»!

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε επίσης την εμμονή της κυβέρνησης στα υγειονομικά πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού και δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων, καθώς υποστήριξε ότι «δεν έχουμε μαζική διασπορά», αναφέροντας πως σε όλη τη χώρα έχουμε κλείσει «μόλις 8 τμήματα» σε σύνολο 80.000 και πλέον.

Όμως τα ίδια τα στοιχεία που παρουσίασε την διαψεύδουν, αφού, όπως είπε, το 22% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά, που σημαίνει ότι την τελευταία εβδομάδα, με μέσο ημερήσιο όρο κρουσμάτων τα 6780 (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ), καθημερινά βγαίνουν θετικά σχεδόν 1500 παιδιά! Να σημειωθεί ότι ακόμη και αυτός ο υψηλός αριθμός ενδέχεται να είναι χαμηλότερος του πραγματικού, καθώς τα σελφ τεστ που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου, δεν έχουν μεγάλο ποσοστό αξιοπιστίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος λόγος που δεν έχουν κλείσει περισσότερα σχολεία ή τμήματα, είναι η πρόβλεψη που υπάρχει στο πρωτόκολλο για «λουκέτο», μόνο αν νοσήσει το 50% + ένας των μαθητών ενός τμήματος. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα περισσότερα τμήματα είναι πολυάριθμα (άνω των 20 μαθητών) ή συγχωνεύονται (φτάνοντας ακόμη και τους 27-28 μαθητές), σημαίνει ότι τα τμήματα ή τα σχολεία δεν θα κλείσουν ακόμη κι αν οι μισοί μαθητές είναι άρρωστοι!

Στη συνέντευξή της, η Ν. Κεραμέως υπεραμύνθηκε των συγχωνεύσεων τμημάτων, λέγοντας ότι έτσι αξιοποιείται το «πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό», ενώ σε ερώτηση για την άθλια κατάσταση των σχολικών κτιρίων που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, περιορίστηκε να πει ότι το υπουργείο «κάνει προσπάθεια» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα...

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου