Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ Ολοκληρώνετε ένα έγκλημα σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων που στέλνουν το μήνυμα «Μολών λαβέ» (VIDEO)

 

 
 

Την ολοκλήρωση του εγκλήματος σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, της ναυαρχίδας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας και μία από τις πέντε μεγαλύτερες στο είδος της παγκοσμίως, αλλά και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ, στην Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως η απαξίωση και το κλείσιμο της εταιρείας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αλλά ολόκληρη τη χώρα γιατί είναι πολύτιμο κεφάλαιο για την οικονομία και τη χώρα.

Κατήγγειλε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά απαξίωσαν και υποβάθμισαν το έργο και την παραγωγή της, παρότι έχει τεράστιες δυνατότητες για να παράγει πολύτιμα μέταλλα, όπως κοβάλτιο, νικέλιο κλπ.

Με το κλείσιμο της εταιρείας και την πώλησή της σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα, η κυβέρνηση βυθίζει την ευρύτερη περιοχή στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως παρότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να παράγει 18.000 τόνους νικελίου τον χρόνο κι ενώ η τιμή του τόνου στις αρχές Μάρτη ανέβηκε στις 100 χιλιάδες δολάρια από 10 χιλιάδες που ήταν, η κυβέρνηση αντί να αυξήσει την παραγωγή, τη μείωσε, κλείνοντας τη μία από τις δύο υψικαμίνους που έχουν απομείνει σε λειτουργία.

Κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις των εργαζομένων για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας που έχουν λάβει με ομόφωνη απόφασή τους όλα τα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που διεκδικούν τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας ενώ κατήγγειλε την άρνησή της να συζητήσει μαζί τους. 

Επικαλούμενος το απαρχαιωμένο σύστημα λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τις οικονομικές ζημιές που παρουσιάζει η εταιρεία, αποτελέσματα της πολιτικής που έχουν συνειδητά εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις, ο υπ. Οικονομικών επιχείρησε να δικαιολογήσει την εγκληματική απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.

Σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες του, για τους εργαζόμενους, στην απάντησή του ο Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε πως το θέμα το συντονίζει το υπ. Εργασίας. Στη λογική του «παραλάβαμε καμένη γη από τους προηγούμενους», ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε την εταιρεία σε άσχημη οικονομική κατάσταση με πολλά χρέη προς τη ΔΕΗ και άλλους, για να λάβει την απάντηση από τον Θανάση Παφίλη πως τα χρέη προς τη ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων που τη χρεώνουν με διπλάσια τιμή από ό,τι άλλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις και μάλιστα την ώρα που η ΔΕΗ είναι μέτοχος της ΛΑΡΚΟ και κάθε χρόνο εισπράττει  το 10% των κερδών της. 

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε προς την κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, όπως κάνουν εδώ και χρόνια, έχοντας δώσει μέχρι και τη ζωή τους, με 80 νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες σακατεμένους για να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση προς το δημόσιο συμφέρον.

«Μολών λαβέ» αναφέρει η τελευταία ομόφωνη ανακοίνωση όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους, όπως άλλωστε κάνει σταθερά και αταλάντευτα από το 1977 με τη μεγάλη απεργία μέχρι σήμερα. 

902gr

1 σχόλιο:

  1. Παφίλη!!! ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΩ ΝΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΑΙ!! Φιλαράκια ΞΥΠΝΑΤΑΙ!!
    Καλά ρέ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ;;; ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΕΙΤΑΙ;;;;

    Είμεθα μια κλασική κοπής ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ με ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ ΕΞΟΥΣΙΑ και όλων των ΘΕΣΜΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΟΥΣ!!!

    Βλέπε:

    ΜΝΗΜΟΝΙΑ* ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ΠΟΥ "ΕΚΑΝΑΝ" ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!!

    ΕΘΝΙΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!
    ΑΙΓΑΙΟ/ΝΗΣΙΑ/ΑΟΖ!!!
    ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974!!! (Ή ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ!!!)
    Β. ΗΠΕΙΡΟΣ!!!
    "ΘΡΑΚΗ"!!!
    ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  (όλα τα ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ"!!!
    ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!
    και και και και την "ΚΥΡΗΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ" ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  (ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΕΙΤΑΝΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟΤΕ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΦΟΡΕΜΕΝΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ!!! ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΚΑΤΟΧΟΥΝΤΑ ΕΙΤΑΝΕ ΤΟ 1967 -ΑΤΤΙΛΑΣ Ι ΚΑΙ ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ/Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ!!!) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ!!!!!!!

    ΔΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! ΔΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!!!

    ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ .... ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΑΛΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΗ ΚΡΕΜΑΜΑΙ!!!

    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ!!!

    ΛΑΟΣ/ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΒΙΑ** ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 1014!!!!!!!!!

    [* ΚΑΙΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ "ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ" ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!]

    [ **ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 114/120!!!]

    ΥΓ. Φιλαράκια!!! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ και ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ  ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 1974  (ΑΤΤΙΛΑΣ Ι/ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ '67 και ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ/Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΕΘΝΑΡΧΗ ΤΗΣ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ!!!!  ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟ "ΛΑΘΟΣ";;;;; ΣΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ;;;;;;; ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΟ ..... NEW DRANG NACH OSTEN/ LEBENSRAUM!!!!! ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΤΟΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ DRANG NACH OSTEN/LEBENSRAUM!!!!! ......Φιλάρες.... ΤΟ ΙΔΙΟ..... ΣΗΜΕΡΟΝ..... ΜΕ 100 (ΕΚΑΤΟ) ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΟΔΓ!!!!!!........ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή