Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Μασκαρεύτηκαν «προστάτες» της πρώτης κατοικίας

 

Τη μάσκα των ...υπερασπιστών της λαϊκής στέγης φόρεσαν χτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την κατάθεση της κυβερνητικής τροπολογίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Και αυτό, όταν, ακριβώς 9 μέρες πριν, δηλαδή στις 13 Φλεβάρη, απέρριπταν μέσα σε κλίμα μεγάλης ...«ομοψυχίας» απέναντι στην υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζών και των funds, την τροπολογία του ΚΚΕ για την προστασία της λαϊκής στέγης και περιουσίας με την άμεση παύση των πλειστηριασμών για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από ΝΔ και Ελληνική Λύση. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών» και το ΜέΡΑ25 καταψήφισε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «δίνει πρόσθετη προστασία και σε περισσότερους δανειολήπτες», έκανε λόγο για τάχα «δίχτυ προστασίας» για τους ευάλωτους και άλλα παρόμοια, όταν αποδεδειγμένα η τροπολογία, τους μόνους που ευνοεί είναι αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια και τα όποια περιουσιακά στοιχεία του λαού.

Ταυτόχρονα, επιδόθηκε σε ...έναν διαγκωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος επί των ημερών του φρόντισε περισσότερο με τους νόμους για να βγουν λαϊκά σπίτια στο σφυρί. Δείχνοντας και ποιο είναι το διακύβευμα, ανέφερε πως με τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα διάφορα pass, «καλάθια» καπαμά κ.λπ. «η χώρα έχει κατοχυρώσει την εσωτερική σταθερότητα» που θέλει βέβαια το κεφάλαιο για να συνεχίζει να τσακίζει το λαό.

Απαντώντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «να πάρετε θέση τώρα, είστε υπέρ ή κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών;». Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλ. Τσακαλώτος είπε ότι την επόμενη βδομάδα θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ελάχιστα απέχουν από τα όσα προωθεί τώρα η ΝΔ. Ηταν πάντως αξιοσημείωτο ότι ουσιαστικά απέφυγε να κάνει κριτική στην τροπολογία της κυβέρνησης.

Υμνώντας και ο ίδιος, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τη «σταθερότητα», διευκρίνισε: «Η σταθερότητα για εμάς είναι να πάρουμε στα σοβαρά το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να στηρίξουμε αυτή την κοινωνία».

«Τέτοιοι είσαστε όλοι σας»

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου, καταψηφίζοντας την τροπολογία, ανέδειξε ότι ο καβγάς είναι σικέ καθώς ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με τους νόμους που ψηφίζουν κατά της λαϊκής στέγης και υπέρ των τραπεζών και των funds.

Κατήγγειλε, δε, ότι με τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να μην μπορoύν να έχουν αλληλεγγύη οι φτωχοί άνθρωποι που χάνουν το σπίτι τους και χαρακτήρισε ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, «στελέχη μας σήμερα διώκονται στα δικαστήρια. Πραγματικά τέτοιοι είσαστε όλοι σας».

Ειδικά για την τροπολογία της κυβέρνησης σημείωσε ότι δεν είναι «δίχτυ προστασίας», που είπε ο πρωθυπουργός, αλλά «δίχτυ κοροϊδίας». Αναφέρθηκε στις σχετικές διατάξεις που το αποδεικνύουν και επισήμανε: «Εσείς νοιαζόσαστε ώστε οι τράπεζες να έχουν κέρδη, αλλά και θέλετε να διευκολύνετε τη συγκέντρωση ακινήτων σε μεγάλους ομίλους για να επιταχύνονται οι επενδύσεις σε διάφορους τομείς, από τα real estate μέχρι τον Τουρισμό και τις αναπλάσεις περιοχών».

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου