Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Στην τελική ευθεία για την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων

 

Στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη

 

Αντίστροφη μέτρηση για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που ξεκινά την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη, στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του Φεστιβάλ, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και τις τρεις μέρες στον χώρο θα λειτουργούν Σκηνές και Στέκια, με πλούσιο πολύμορφο πρόγραμμα που περιλαμβάνει συναυλίες, αφιερώματα, συζητήσεις και εκθέσεις. Ξεχωρίζει η κεντρική έκθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη με τίτλο: «Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι νεκροί μας, απαντάμε βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής». Στην έκθεση θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν: Μαθητικό Στέκι, Φοιτητικό Στέκι, Εργατικό Στέκι, Στέκι Πολιτισμού, Στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, Στέκι Νέων Στρατευμένων, Στέκι για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια, Παιδότοπος, Γωνιά για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 20.00, στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο: Οταν η αδικία γίνεται νόμος, η οργάνωση της πάλης και η αντεπίθεση γίνεται καθήκον». Θα μιλήσουν ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Αστέρης Παναγιώτου, μέλος του ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και του ΔΣ στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης.


Την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, στις 20.00, στη Λαϊκή Σκηνή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «"Λαϊκή Συσπείρωση" ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική». Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη
  • Κεντρική Σκηνή

Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

  • Λαϊκή Σκηνή

- Αφιέρωμα στον Ακη Πάνου, με την ορχήστρα «Το Λαϊκόν». Συμμετέχουν: Μαρία Φραγκούλη, Λάμπρος Καυκούλας, Νίκος Ταλέας.

- Γλέντι με τον Γιάννη Λεμπέση και την ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα».

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων

- Σε+ Με Πατιρντί.

- Φοίβος Δεληβοριάς.

- «Βουκολική Διαταραχή».

  • Μαθητική Σκηνή

- Μαθητικά συγκροτήματα.

- «DullGas».

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη
  • Κεντρική Σκηνή

- «Γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή» - Αφιέρωμα στον Κώστα Τριπολίτη. Επιμέλεια αφιερώματος: Πάνος Γαλάνης, Πάνος Τσίτσικας. Ενορχηστρώσεις: Πάνος Τσίτσικας. Τραγούδι: Γιώργος Μεράντζας, Μάρθα Φριντζήλα.

- «Της ψυχής το παρακάτω» - Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Πέγκυ Ζήνα, Μπάμπης Στόκας.

  • Λαϊκή Σκηνή

- Συναυλία με την μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη.

- Γλέντι με την Βάσω Βασιλειάδου.

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων

- «Domenica».

- Σπύρος Γραμμένος.

- «Koza Mostra».

  • Μαθητική Σκηνή

- «Rast Maqam».

- Μαρίνα Σάττι.

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη
  • Κεντρική Σκηνή

- Αφιέρωμα στον Αλκη Αλκαίο και τον Γιάννη Μαρκόπουλο από τους Κώστα Καρμπά και Γιώργο Αετόπουλο.

- Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

  • Λαϊκή Σκηνή

- «Ρεμπέτ Ασκέρ».

- Γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων

- «Urban Pulse».

- «Μωρά στη Φωτιά».

  • Μαθητική Σκηνή

- Stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση.

- «Marseaux».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου