Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Μόνο το ΚΚΕ είναι στρατηγικός αντίπαλος της κυβέρνησης - Καταθέτει καθημερινά μομφή, μαζί με τον λαό και τους αγώνες του (VIDEO)


 
 

Το ΚΚΕ υπερψηφίζει με το δικό του σκεπτικό την πρόταση δυσπιστίας που έχει κατατεθεί προς την κυβέρνηση, αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό: Καταθέτουμε εδώ μέσα στη Βουλή τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά, μαζί με τον λαό, την ελληνική νεολαία, το εργατικό - λαϊκό κίνημα στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις συνέπειές της. Τα παραπάνω τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Μομφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και όχι μόνο μία, αλλά πολλές μομφές», σημείωσε. Εξήγησε ότι η μομφή του ΚΚΕ αφορά το έγκλημα των Τεμπών και την άθλια προσπάθεια συγκάλυψης. Επίσης, το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση γιατί εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, γιατί έχει στείλει τη φρεγάτα «Ύδρα» στο στόμα του λύκου, γιατί φορτώνει στον λαό τα βάρη της ακρίβειας, αλλά και για το έγκλημα που πάει να διαπράξει στη ΛΑΡΚΟ, για το νόμο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, για την πολιτική στην αγροτική παραγωγή.

«Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος», είπε. Πρόσθεσε πως απέναντι σε αυτή την πολιτική «δεν αναγνωρίζουμε κανένα ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας». Το ΚΚΕ αναγνωρίζει πραγματικό αντιπολιτευτικό ρόλο μόνο στον λαό και στο κίνημά του, σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτοί οι αγώνες είναι η γνήσια και αποτελεσματική μομφή που «έχει καταφέρει να στριμώξει την κυβέρνηση» και σε αυτή τη μομφή καταθέτει το ΚΚΕ τις δυνάμεις του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στηλίτευσε τη στάση του ΠΑΣΟΚ που αναγορεύει την ΕΕ, που όλοι ξέρουν τι ρόλο έχει παίξει όλα αυτά τα χρόνια, σε εγγυητή των λαϊκών δικαιωμάτων και της ευημερίας. Ακόμη, υπογράμμισε πως η μνημειώδης πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές έδωσε πάσα στην κυβέρνηση να εκτρέψει τη συζήτηση. «Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει», ανέφερε σκωπτικά.

Στην ομιλία του εκτίμησε ότι η δυσαρέσκεια θα δυναμώσει και ξεκαθάρισε πως ο μόνος τρόπος για να πιάσει τόπο είναι με την ψήφο στο ΚΚΕ, στον μόνο πραγματικό, στρατηγικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Η ψήφος στο ΚΚΕ, εξήγησε, είναι η μόνη που θα γίνει δύναμη στους αγώνες του λαού μας.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία: 

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Το ΚΚΕ υπερψηφίζει, όπως είναι αυτονόητο και όπως κάνει πάντα, με το δικό του σκεπτικό, την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί προς την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν μένει, όμως, μόνο σε αυτό. Καταθέτουμε και εδώ μέσα, στη Βουλή, τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά, μαζί με τον λαό, τη νεολαία, το εργατικό - λαϊκό κίνημα στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις συνέπειές της.

Μομφή, λοιπόν, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και όχι μόνο μία, αλλά πολλές μομφές. Μομφή για το έγκλημα των Τεμπών και την άθλια, αποκρουστική, κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψής του.

Και μη μας παριστάνετε τους ανήξερους, κύριοι της κυβέρνησης. Συγκάλυψη είναι αυτό που κάνετε, από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα! Από τότε δηλαδή που τρέξατε να μπαζώσετε τον χώρο του εγκλήματος και να μοντάρετε τα ηχητικά των συνομιλιών -ή τέλος πάντων όποιος το έκανε νομίζοντας ότι έτσι θα σας ξελάσπωνε- μόνο και μόνο για να ενισχύσετε το αφήγημα περί αποκλειστικά "ανθρώπινου λάθους" και να μας πείτε ότι φταίει μόνο ένας σταθμάρχης!

Θέλατε να κρύψετε την πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια, από τις ζωές των ανθρώπων! Μια πολιτική, την οποία έχετε υπηρετήσει τόσο εσείς, όσο βέβαια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτήν την πολιτική που ακολουθείται βεβαίως σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες, όπως απέδειξε, άλλωστε, και το χθεσινό το είδαμε όλοι τραγικό περιστατικό στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Εκτός αν μας πείτε ότι έφταιγε και εκεί κάποιος σταθμάρχης, κάποιος υπάλληλος που μια ολόκληρη γέφυρα εκεί κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα…

Συγκάλυψη κάνατε και κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου αρνηθήκατε να κληθούν σημαντικοί μάρτυρες.

Συγκάλυψη είναι βέβαια και το κλείσιμο άρον - άρον της Εξεταστικής, την ώρα που είχε διαβιβαστεί η δικογραφία από τη Δικαιοσύνη, αλλά και το πόρισμα της ντροπής, το εγχειρίδιο της συγκάλυψης, που καταθέσατε μόνοι σας την προηγούμενη εβδομάδα, όπου δεν εντοπίζετε καμία ποινική και πολιτική ευθύνη για το έγκλημα.

Και, φυσικά, εκτός από την πρακτική της συγκάλυψης, υπάρχει και ο νόμος της συγκάλυψης. Ο περιβόητος νόμος περί ευθύνης υπουργών, που επιτρέπει στον κύριο Καραμανλή και τους άλλους να κρύβονται και να μη δικάζονται, όπως κάθε πολίτης αυτής της χώρας, από τη Δικαιοσύνη, ενώ έχουν κατατεθεί μηνύσεις εναντίον τους από συγγενείς των θυμάτων.

Κι εδώ πέρα έχετε βάλει την υπογραφή σας όλοι. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, ως υπουργοί και στελέχη τότε του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όταν το ΚΚΕ πρότεινε στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος που τα προβλέπει αυτά, κάνατε όλοι τους ψόφιους κοριούς και το απορρίψατε. Γιατί το απορρίψατε; Τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια;

Γιατί θέλετε να προστατεύετε ο καθένας τους δικούς του υπουργούς. Αλλά δεν κάνετε μόνο αυτό. Αθωώνετε την ίδια την πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα. Και εσείς της κυβέρνησης και εσείς της συναινετικής αντιπολίτευσης.

Τι ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες από δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κύριος Παππάς εξομοίωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, απευθυνόμενος μάλιστα στο ΚΚΕ, το έγκλημα των Τεμπών με ένα δυστύχημα στον δρόμο που οφείλεται σε μια ασυνειδησία ενός οδηγού!

Είδατε λοιπόν πώς τροφοδοτείται από πολλές πλευρές το κυβερνητικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης;

Ο κύριος Σπίρτζης, από την άλλη, είπε ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στη μη εκτέλεση της περιβόητης σύμβασης "717" και στην τραγωδία! Σαμπάνιες άνοιξαν στην κυβέρνηση μόλις το άκουσαν…

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ λοιδώρησε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του ΚΚΕ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. Δεν την ψήφισε, δεν μπήκε καν στον κόπο να καταθέσει πόρισμα. Μέχρι και στην αιτιολόγηση της πρότασης - μομφής αναφέρεστε αρνητικά στην Εξεταστική Επιτροπή, επειδή διερεύνησε ευθύνες από το 1997, όταν ξεκίνησε η διαδικασία της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών, του τεμαχισμού του ΟΣΕ, που τελικά οδήγησε και στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Λες κι αυτό σας εμπόδισε να πείτε την αλήθεια.

Μα, γιατί τέτοια εμμονή πια; Τι σας ενόχλησε ακριβώς; Το ότι ζητήσαμε -ως οφείλαμε- να ελεγχθούν τα πεπραγμένα όλων των υπουργών; Όπως του κύριου Χατζηδάκη ως υπουργού Μεταφορών της ΝΔ; Φανταζόμαστε πως όχι. Μήπως του κυρίου Ραγκούση που τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν τότε υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ;

Μήπως του κυρίου Χρυσοχοΐδη, που τώρα είναι στη ΝΔ και ήταν τότε, επίσης, υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ;

Μήπως του κυρίου Βορίδη, που ήταν υπουργός Μεταφορών του ΛΑ.Ο.Σ. τότε, επί κυβέρνησης Παπαδήμου, με κορμό το ΠΑΣΟΚ;

Βλέπετε, κύριε Ανδρουλάκη, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την ιστορία το κόμμα σας έχει βάλει τη σφραγίδα του με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Ενώ και τους βουλευτές της ακροδεξιάς, που κάθονταν κάπου στα ορεινά της Βουλής, κυβερνητικούς παράγοντες τους κάνατε πρώτοι εσείς, πριν τους ενθυλακώσει η ΝΔ... Θέλετε ονόματα; Τα ξέρετε όλα, χαρτί και καλαμάρι…

Αλλά η δική σας θέση, από την πρώτη στιγμή, ήταν να ελεγχθούν οι κύριοι Καραμανλής και Σπίρτζης μονάχα για την οικονομική ζημιά που έκαναν στην ΕΕ και όχι για το ίδιο το έγκλημα. Λες και αυτό είναι που "καίει" τους συγγενείς και τον κόσμο, όσον αφορά τα Τέμπη. Αν ζημιώθηκε οικονομικά η ΕΕ...

Υπάρχει, όμως, και ένα κρίσιμο ερώτημα: Πότε η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν περισσότερο στριμωγμένη, περισσότερο εκτεθειμένη, για το ζήτημα του εγκλήματος στα Τέμπη;

Πριν τέσσερις μήνες που συζητούσαμε για τη συγκρότηση Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής ή σήμερα; Προφανώς σήμερα. Και αυτό οφείλεται και στον αγώνα κυρίως των συγγενών των θυμάτων και στην πίεση όλου του λαού και της νεολαίας, και στην Εξεταστική Επιτροπή και στη μεγάλη εμβληματική στιγμή της γενικής πανεργατικής απεργίας στις 28 του Φλεβάρη, στον έναν χρόνο ακριβώς από το έγκλημα, την οποία εσείς του ΠΑΣΟΚ, με τη συνδικαλιστική σας ηγεσία στη ΓΣΕΕ, κάνατε τα πάντα για να την υπονομεύσετε και αποτύχατε βεβαίως, για μια ακόμα φορά, παταγωδώς.

Πάμε, όμως, παρακάτω, γιατί, όπως είπα, οι μομφές είναι πολλές.

Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί την ίδια ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, αυτή εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας όλο και πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει αναλάβει ή θέλει να αναλάβει περισσότερο ρόλο πρωτοπαλίκαρου στην ΕΕ, προκειμένου να αυξηθούν οι ήδη υπέρογκες πολεμικές δαπάνες, που τροφοδοτούν τη διαιώνιση του πολέμου. Δαπάνες που, είτε με ευρωομόλογο είτε αλλιώς, θα τις πληρώσουν, όπως πάντα, οι λαοί.

Μομφή, κύριοι της κυβέρνησης, γιατί, όπως μάθαμε πάλι από τρίτους -συγκεκριμένα από τον Ζελένσκι που το είπε δημόσια- έχετε συμφωνήσει ή είστε σε προχωρημένες συζητήσεις για αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων, που μάλιστα αφορούν την αεράμυνα. Οπλικά συστήματα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός μας και είναι κρίσιμα για την προστασία των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, ιδιαίτερα στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται.

Μομφή, γιατί έχετε στείλει τη φρεγάτα "Ύδρα" του Πολεμικού Ναυτικού 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, στο στόμα του λύκου, για να περιφρουρήσετε διάφορα εφοπλιστικά συμφέροντα και να συμβάλετε στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ, που κρατούν ζεστή την πλάτη του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ για να διαπράττει αυτή τη γενοκτονία στη Γάζα.

Μομφή, επίσης, γιατί φορτώνετε στον λαό τα βάρη της ακρίβειας, τα βάρη του πληθωρισμού, που προκαλεί η πολιτική που και εσείς, όπως και οι άλλες κυβερνήσεις και η ΕΕ, υπηρετείτε. Ο βασικός μισθός που προτίθεστε να ανακοινώσετε, θα είναι, όπως φαίνεται, λίγο υψηλότερος από αυτόν που υπήρχε το 2012, ενώ ο μέσος μισθός είναι 26% χαμηλότερος από αυτόν που υπήρχε το 2009.

Και τι κάνετε; Κλέβετε τις τριετίες 12 ετών από τους εργαζόμενους με αυτό το "μούφα" ξεπάγωμα που κάνατε. Και αρνείστε να υιοθετήσετε τις προτάσεις π.χ. του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και των Ειδικών Φόρων στα καύσιμα και την Ενέργεια.

Γιατί; Δεν έχετε χρήματα; Θέλετε να σας πούμε πού να τα βρείτε;

Οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες καταγράφουν το 2022 αύξηση 75,5% στα κέρδη τους, φτάνοντας τα 25,1 δισ. ευρώ. Ναι, αύξηση 75,5% την ώρα που ο λαός στενάζει. Να ποιους προστατεύετε. Και μετά μας λέτε ότι σας πολεμάνε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα… Σιγά τα αίματα! Γελάει ο κόσμος όλος…

Το ότι βέβαια κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, που σας έχουν στηρίξει οι άνθρωποι τόσα χρόνια με χέρια και με πόδια, τώρα έχουν προφανώς περισσότερες απαιτήσεις και σας στέλνουν προειδοποιητικές βολές, δεν τους ικανοποιείτε σε όλα, είναι άλλο ζήτημα και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας…Τι να γίνει, τα έχουν αυτά οι δουλειές σας...

Μομφή σας κάνουμε και για το έγκλημα που πάτε να διαπράξετε στη ΛΑΡΚΟ, μη ανανεώνοντας τουλάχιστον τις συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν σε 4 μέρες, στις 31 Μαρτίου. Τους πετάτε έξω, για να δώσετε αυτό το χρυσωρυχείο που διαθέτει η χώρα μας για παλιοσίδερα στον δήθεν επενδυτή που βρήκατε ή που δεν βρήκατε. Γιατί ο κύριος Σταϊκούρας -τέτοιο θρασίμι αυτός, από την πατρίδα μου τη Φθιώτιδα- προχτές τους έστειλε φιλάκια λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει επενδυτής! "Επενδυτής δεν υπάρχει -τους απάντησε- φιλάκια"! Αυτή η απάντηση ενός υπουργού της ΝΔ!

Αυτή είναι η ανάπτυξή σας, κύριε Μητσοτάκη, κύριε Σταϊκούρα, κύριε Οικονόμου, για να πιάσω αυτή την περιοχή της Φθιώτιδας, αλλά και των υπολοίπων της πλειοψηφίας εδώ μέσα, αλλά να ξέρετε, δεν θα σας περάσει. Θα φροντίσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, ο λαός της Φθιώτιδας, της Στερεάς ολάκερης, της Ελλάδας ολάκερης και το ΚΚΕ για αυτό.

Μομφή και για την ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και εσείς αντί να τις καλύψετε, ο καημός σας είναι να ξεκινήσετε τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, νομιμοποιώντας το φακελάκι. Να το νομιμοποιήσετε εκβιάζοντας δηλαδή τους ασθενείς και πατώντας πάνω στον πόνο και την αγωνία τους. Και πάει ο κύριος Γεωργιάδης πάνω από το κεφάλι τους μετά το χειρουργείο τους και βγάζει και αναμνηστικές φωτογραφίες. Λίγη ντροπή ποτέ δεν βλάπτει...

Μομφή, επίσης, για τον νόμο-έκτρωμα που ψηφίσατε για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που κάνει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κανονικό εμπόριο, που βαφτίζει "αριστεία" όχι το να γράφεις καλά στις πανελλαδικές, αλλά το να έχουν λεφτά οι γονείς σου να πληρώνουν τον ιδιώτη, τσαλαπατώντας ακόμα και το αστικό Σύνταγμα που εσείς έχετε ψηφίσει.

Μομφή για την πολιτική σας στην αγροτική παραγωγή, για την ΚΑΠ της ΕΕ που εφαρμόζετε. Για τα σχέδια ξεκληρίσματος που προωθείτε ενάντια στους αγρότες της Θεσσαλίας, συκοφαντώντας τους κι από πάνω, αξιοποιώντας τα πορίσματα των Ολλανδών, που εσείς οι ίδιοι προσλάβατε, ότι θέλουν να κάνουν την περιοχή τους έρημο, επειδή κάνουν το έγκλημα να καλλιεργούν βαμβάκι.

Για να μην τα πολυλογούμε, μομφή για όλη σας την πολιτική, από την αρχή μέχρι το τέλος, για όλους σας τους νόμους, όλες σας τις αποφάσεις και επιπλέον για την αλαζονεία σας, τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα και τη συγκάλυψη ευθυνών που επιχειρείτε. Γιατί τελικά και όλα αυτά από την πολιτική σας απορρέουν, αυτή την πολιτική που θυσιάζει την κάλυψη των αναγκών των πολλών, κάποιες φορές ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή, για τα κέρδη των λίγων.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή στο παρεάκι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης που κατέθεσαν τη συγκεκριμένη πρόταση που συζητάμε από κοινού.

Τον πραγματικό αντιπολιτευτικό ρόλο τον αναγνωρίζουμε μόνο στον ίδιο τον λαό και τη νεολαία, στο κίνημά τους και τους φορείς τους. Αυτοί είναι που καταθέτουν κάθε μέρα τη μόνη ουσιαστική και αποτελεσματική γνήσια και ειλικρινή μομφή. Είναι η μόνη που έχει πραγματικό αντίκρισμα, γιατί είναι η μόνη που έχει ήδη καταφέρει να στριμώξει την κυβέρνηση και αύριο είμαστε σίγουροι ότι θα τη στριμώξει ακόμα πολύ περισσότερο. Εκεί καταθέτουμε και εμείς όλες μας τις δυνάμεις.

Από αυτή τη λαϊκή μομφή, όμως, όλοι εσείς είστε, στην καλύτερη περίπτωση, απόντες, στη χειρότερη -και πιο συνηθισμένη- είστε απλά απέναντι, ακριβώς γιατί η πολιτική γραμμή σας στα βασικά ζητήματα είναι ίδια ή παρόμοια φυσικά με αυτή της ΝΔ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που συμφωνούσε να φτιαχτούν, αλλά ζητούσε πρώτα την κατάργηση του άρθρου 16; Τις δηλώσεις σειράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επίσης για την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16, ακόμα και για την επιβολή διδάκτρων;

Το ξέπλυμα που κάνατε στην ΚΑΠ της ΕΕ, όλες τις μέρες που οι αγρότες της χώρας μας, αλλά και όλων των χωρών της ΕΕ, ήταν στα μπλόκα και στους δρόμους του αγώνα ενάντιά της;

Το ότι δεν τολμάτε να μιλήσετε για τις ευθύνες της ΕΕ στο έγκλημα των Τεμπών και μάλιστα κάνετε λες και σας πάτησαν τον κάλο όταν μιλάμε εμείς για αυτές;

Το ότι το μόνο που τολμάτε να ζητήσετε για την ακρίβεια είναι να μειωθούν κάποιοι έμμεσοι φόροι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, τόσο όσο το επιτρέπει η ΕΕ, όπως διευκρινίζετε επίσης, και να φορολογηθούν τα λεγόμενα "υπερκέρδη", πάλι με βάση τις προτάσεις της ΕΕ;

Συνολικά, η όλη κριτική σας προς την κυβέρνηση είναι ότι αυτή δεν εφαρμόζει λέτε σωστά τις κατευθύνσεις και την πολιτική της ΕΕ. Συγχαρητήρια, τον στριμώξατε πάρα πολύ τον κύριο Μητσοτάκη με αυτό… Δεν μπορεί να πάρει ανάσα ο δόλιος…

Αναγορεύετε την ΕΕ, που όλοι ξέρουν τι ρόλο έχει παίξει, όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια και στη χώρα μας με τις τρόικες και τα υπόλοιπα, σε εγγυητή των λαϊκών δικαιωμάτων και της ευημερίας και γράφετε στην πρόταση μομφής ότι η Ελλάδα μοιάζει όλο και λιγότερο με σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ αυτό ακριβώς που ζούμε είναι η "κανονικότητα" της ΕΕ.

Να σας θυμίσουμε, μέρες που είναι, μιας και προχτές ήταν η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821, τι έλεγε ο στρατηγός Μακρυγιάννης: "Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης"!

Βέβαια, ακούσαμε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να πλειοδοτήσει από τη Θήβα για να μη φανεί ότι σέρνεται πίσω από τον κύριο Ανδρουλάκη, να κάνει τη μνημειώδη πρόταση για τους διεθνείς παρατηρητές στις επόμενες εκλογές που θα μας σώσουν από την νοθεία!

Αφέλεια; Επιπολαιότητα; Κι εσείς οι πιο έμπειροι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τον προστατεύετε τον άνθρωπο; Εκτός αν ήταν ηθελημένο και αυτό το δώρο που κάνατε στην κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη. Η πάσα που της δώσατε, δηλαδή, για να εκτρέψει τη συζήτηση από πρόταση δυσπιστίας και όσα αυτή αφορά, στο αν και ποιος αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε τι να πούμε πια… Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν υπήρχε ο κύριος Κασσελάκης, τότε ο κύριος Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει…

Όταν, όμως, έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ και η κυρία Κεραμέως το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, που καταργούσε κάθε διασφάλιση για τη μυστικότητα και την αμεσότητα φυσικά της ψήφου, που καταργούσε την ταυτόχρονη διενέργεια των εκλογών, το ΚΚΕ προειδοποιούσε για τους κινδύνους, όπως ότι παραδίδει προσωπικά δεδομένα όχι απλά στον κρατικό μηχανισμό, αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες και μάλιστα σε εταιρείες του εξωτερικού που θα διεκπεραιώνουν και την εκλογική διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τι κάνατε;

Τρέξατε να το στηρίξετε και το υπερψηφίσατε στην Επιτροπή, ενώ τελικά, για άλλους λόγους φυσικά κι αφού είχατε γίνει βούκινο, αλλάξατε την ψήφο σας στην Ολομέλεια.

Έτσι, δεν πέρασαν δυο μήνες και μάθαμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει φέιγ βολάν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων και τα μοίρασε στην κυρία Μισέλ Ασημακοπούλου και ποιος ξέρει σε πόσους άλλους ακόμα...

Βλέπετε, λοιπόν, ότι ακόμα και για τα θέματα του λεγόμενου Κράτους Δικαίου, που έχετε κάνει σημαία ορισμένοι, έχετε λερωμένη όλοι τη φωλιά σας! Τι άλλο να θυμηθούμε; Ότι όλοι μαζί απορρίψατε την πρόταση του ΚΚΕ να μη διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, δηλαδή να μην είναι άμεσα ελεγχόμενη από αυτές, αλλά να εκλέγεται από το σώμα των δικαστών, όπως άλλωστε ζητάνε και οι ίδιοι;

Και βέβαια παρουσιάζετε και εδώ ως εγγυητή, ποιον άλλον; Μα φυσικά την ΕΕ, την ΕΕ που μετά το σκάνδαλο με τις μίζες από το Κατάρ και τα λόμπι, στο οποίο ήταν μπλεγμένη και ευρωβουλευτής εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ, πέρασε στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα η ΕΕ το οποίο έλεγε επί λέξει ότι η ικανότητα αυτών των λόμπι "να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας". Όπως ακριβώς το ακούτε…

Και αυτό βέβαια δεν πέρασε από μόνο του. Κάποιοι ευρωβουλευτές το ψήφισαν. Ποιοι ήταν αυτοί όσον αφορά τους Έλληνες; Ήταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης του κυρίου Βελόπουλου, που μας το παίζει και αντισυστημικός τώρα τελευταία.

Συγχαρητήρια σε όλους σας… Τέτοια συγχαρητήρια, σαν και τα δικά μου, να σας δώσει και ο λαός στις ευρωεκλογές!

Αλλά να ήταν όμως αυτό το μόνο που ψηφίζετε μαζί; Αν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο Ευρωκοινοβούλιο η σύμπλευσή σας απογειώθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί µε τη "Νέα Αριστερά" φυσικά) ψήφισε το ίδιο µε τη ΝΔ στο 74,6% των ψηφοφοριών και το ΠΑΣΟΚ µε τη ΝΔ στο 92,6%! Με τέτοια ποσοστά συμφωνίας, είναι να απορεί κανείς και τι τις θέλετε τόσες ξεχωριστές Ευρωκοινοβουλευτικές Ομάδες; Γιατί δεν τις ενώνετε σε μία να τελειώνουμε;

Κυρίες και κύριοι,

Είναι προφανές ότι από την πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας που υπογράφουν, προσπαθούν να αποκομίσουν συγκεκριμένα πολιτικά οφέλη. Τα τελευταία διαγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα ματς που μάλλον δεν έχει όρεξη να το παρακολουθήσει κανείς, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον συγκεκριμένο χώρο, για να μπορεί να παίζεται έτσι κάπως το παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής, να εγκλωβίζεται η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, από την άλλη, αρπάζει την ευκαιρία, για να επαναφέρει το ψευτοδίλημμα περί σταθερότητας ή αστάθειας. Να εκβιάσει τον λαό ενόψει των ευρωεκλογών, ώστε να αποφύγει την τιμωρητική ψήφο του που, από ό,τι φαίνεται, έχουν αποφασίσει να της δώσουν αρκετοί από όσους της έδωσαν εκείνο το περιβόητο 41% πέρσι το καλοκαίρι.

Δεν θα το πετύχει όμως. Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό δεν αποτελούσε "λευκή επιταγή", ούτε ένδειξη ότι ο κόσμος καλοπερνάει και τους δείχνει εμπιστοσύνη. Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί από τη μεγάλη συμμετοχή σε μια σειρά λαϊκές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, από τη δυσαρέσκεια που δυναμώνει και θα δυναμώσει κι άλλο, όσο έρχονται τα πιο δύσκολα σε πάρα πολλά μέτωπα, η οποία αποτυπώνεται κάπως και στις μετρήσεις και είναι βέβαιο ότι θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Ο μόνος τρόπος, όμως, για να πιάσει πραγματικά τόπο, είναι με την ψήφο στο ΚΚΕ. Στον μόνο πραγματικό, στρατηγικό αντίπαλο αυτής της κυβέρνησης. Αυτή την ψήφο φοβάται το σάπιο αυτό σύστημα, αυτή την ψήφο φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί είναι η μόνη ψήφος που αμφισβητεί όλες τις βασικές επιλογές της.

Η μόνη που θα γίνει δύναμη στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στους αγώνες του λαού μας, που μπορούν να τους στριμώξουν, να πετύχουν ο λαός μας νίκες, και η νεολαία μας, να ανοίξουν τελικά έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα. Εμείς θα είμαστε εκεί. Σ’ αυτόν τον δρόμο, στον δρόμο του αγώνα για μια πραγματική, ριζική αλλαγή». 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου