Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ Οι λιμενεργάτες εμποδίζουν να φορτώσει container με σφαίρες για το Ισραήλ - Καλούν την εργατική τάξη του Πειραιά να πάει στην COSCO (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

«Στο λιμάνι που κάθε μέρα παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας για εμάς και τα παιδιά μας, δεν υπάρχει χώρος για τους μακελάρηδες των λαών»:Το μήνυμα αυτό, που κάνει περήφανη όλη την εργατική τάξη, που απηχεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού που στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στέλνουν οι λιμενεργάτες της COSCO στον Πειραιά, που δεν επιτρέπουν να φορτωθεί container το οποίο περιέχει σφαίρες και προορίζεται για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Το πλοίο που ήταν να φορτωθεί, θα πιάσει στο λιμάνι της Χάιφα. Το container μπήκε στη χώρα από την βόρεια Μακεδονία.

«Κάνουμε ξεκάθαρο πως κάθε άλλη προσπάθεια που θα γίνει από την κυβέρνηση, από την COSCO ή από οποιοδήποτε θέλει να βάψει τα χέρια του με αίμα δεν θα έχει συνενόχους τους εργαζόμενους», τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, καλώντας την εργατική τάξη του Πειραιά, τη νεολαία, σωματεία και φορείς να συγκεντρωθούν στην είσοδο της COSCO.

Ανάλογα καλέσματα συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Η εργατική τάξη δείχνει τη δύναμη της και στέκεται στο πλευρό του γίγαντα λαού της Παλαιστίνης και όσων λαών μακελεύει το Ισραήλ με τη στήριξη των συμμάχων του!

Οι λιμενεργάτες δείχνουν στη πράξη ότι δεν επιτρέπουν να φορτωθεί με τα χέρια τους το υλικό που προορίζεται να δολοφονήσει παιδιά και γυναίκες στη Παλαιστίνη, στον Λίβανο και όπου αλλού το Ισραήλ πραγματοποιεί τις δολοφονικές τους επιδρομές! Με τη παλικαριά τους και τη στάση τους εκφράζουν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν θέλει η Ελλάδα να γίνεται θύτης άλλων λαών και να συμμετέχει στη γενοκτονία εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. 

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΤΟ φονιάς, το ξέρει ο ντουνιάς», γράφει το πανό του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Δεν υπάρχει χώρος για τους μακελάρηδες στο λιμάνι του Πειραιά 

 
 

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, των λιμενεργατών της COSCO ενημερώνει πως «αυτή την στιγμή ετοιμάζεται να μπει στο λιμάνι του Πειραιά, πλοίο φορτωμένο με πολεμικό υλικό, ώστε να εξοπλίσει την δολοφονική μηχανή του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, που με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και τις ΕΕ συνεχίζει το αιματοκύλισμα και τον σφαγιασμό του παλαιστινιακού και λιβανέζικου λαού και μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων τους εργαζόμενους και κατοίκους του Πειραιά». 

Καλεί τους εργαζόμενους στο λιμάνι και σε όλον τον Πειραιά, τα σωματεία, το ΕΚΠ, την νεολαία «να συμβάλλουν με την παρουσία τους ώστε να σταματήσουμε την μεταφορά όπλων και πολεμικού υλικού. Ήδη με δυναμική παρέμβαση του ΔΣ του σωματείου μας και των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά βάζουμε εμπόδιο στην φόρτωση για τα σχέδια των μακελάρηδων των λαών». 

«Είναι η στιγμή να βροντοφωνάξουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το λιμάνι του Πειραιά ορμητήριο πολέμου. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους. Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς τους, που καθιστούν την χώρα μας και το λιμάνι του Πειραιά στόχο αντιποίνων», σημειώνει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και προσθέτει: 

«Στο λιμάνι που κάθε μέρα δίνουμε μάχη με το σωματείο μας για μέτρα υγείας και ασφάλειας, δεν χωράνε τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους. Στο λιμάνι που κάθε μέρα παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας για εμάς και τα παιδιά μας, δεν υπάρχει χώρος για τους μακελάρηδες των λαών.

Μπορεί τα χέρια όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων να είναι βαθιά βουτηγμένα στο αίμα χιλιάδων ανθρώπων με την ανοχή και την συμμετοχή της χώρας μας στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμείς όμως έχουμε μάθει να τα κρατάμε καθαρά και να τα απλώνουμε σε όποιον έχει ανάγκη.

Με τις γροθιές μας υψωμένες αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!». 






902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου