Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Νεκροί και τραυματίες Παλαιστίνιοι σε καθημερινή βάση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

 

 

Νεκροί και τραυματίες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, καταγράφονται σε καθημερινή βάση από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς και επιθέσεις.

Τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι οι σοροί 11 ατόμων μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Συγκρότημα Nasser στο Χαν Γιούνις, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης.

Εξάλλου, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σπιτιού στο κέντρο του Χαν Γιούνις. Ενώ, πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο την περιοχή Mawasi δυτικά του Χαν Γιούνις.

Επίσης, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό της κατοχικής γειτονιάς αλ-Αμούρ στην πόλη αλ Φουχάρι, ανατολικά του Χαν Γιούνις, ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε επίσης από ισραηλινά πυρά ελεύθερου σκοπευτή κοντά σε σχολείο στην πόλη al-Qarara ανατολικά του Khan Yunis.

Την ίδια ώρα, αρκετοί άμαχοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε ως στόχο ένα σπίτι στο Abasan al-Jadida, ανατολικά του Χαν Γιούνις.

Η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023, έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει σε 39.699 καταγεγραμμένους θανάτους Παλαιστινίων, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτός από 91.722 τραυματισμούς. 

Δεν έχει όρια η προκλητικότητα και ο κυνισμός Ισραηλινών αξιωματούχων

Πηγή: Associated Press

 Ξεπερνώντας κάθε όριο κυνισμού ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς για τον λιμό στη Γάζα δήλωσε άκρως προκλητικά στις αρχές της εβδομάδας: «Κανείς δεν θα μας αφήσει να αφήσουμε δύο εκατομμύρια ανθρώπους να πεθάνουν από την πείνα, αν και ίσως αυτό να ήταν δικαιολογημένο και ηθικό προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι».

Από την πλευρά του, ο  Τζέρεμι Λόρενς, εκπρόσωπος του Φόλκερ Τουρκ, Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στην τακτική συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι, ο Ύπατος Αρμοστής, «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις αυτές, που παρακινούν επίσης στο μίσος εναντίον αθώων αμάχων», υπογραμμίζοντας πως «η λιμοκτονία αμάχων ως μέθοδος πολέμου είναι έγκλημα πολέμου».

«Η δημόσια αυτή δήλωση κινδυνεύει να παρακινήσει στο να διαπραχθούν και άλλα ειδεχθή εγκλήματα», πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης πως «τέτοιες δηλώσεις, ιδιαίτερα δημόσιων εκπροσώπων, πρέπει να σταματήσουν αμέσως» και «πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας», κατά πρώτον από το εν λόγω κράτος.

«Είναι ως εκ τούτου μια άμεση έκκληση στις ισραηλινές αρχές να παρακολουθήσουν αυτού του είδους τη συμπεριφορά (...) Είναι το πρώτο στάδιο. Είναι ευθύνη των Ισραηλινών», είπε ο Λόρενς.

Ωστόσο η ουσία είναι ότι σε κάθε περίπτωση συνεχίζεται σε καθημερινή βάση το «λουτρό αίματος» και ο πολύμορφος στραγγαλισμός σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τα «κροκοδείλια» δάκρυα, την υποκρισία και την εξίσωση του θύματος με τον θύτη να έχει ξεπεράσει κάθε όριο, την ώρα που ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και χρόνια έχει υποστεί τα πάνδεινα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου, η ανθρωπιστική κατάσταση στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα παραμένει ολέθρια, με την πλειονότητα σχεδόν των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων να έχουν εκτοπιστεί και να υποφέρουν από ελλείψεις τροφίμων.

(Σύμφωνα με το Wafa - ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP).

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου