Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Πόσο θα τους ανεχόμαστε ακόμα? Τη άλλο περιμένουμε να μας κάνουν για να ξεσηκωθούμε?

Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει το Μάιο η τρόικα

Οι δανειστές θα πιέσουν για νέο τσεκούρι στις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα

Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει στα μέσα Μαΐου η τρόικα, καθώς αναμένεται να ζητήσει νέες περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση των αποδοχών και του κόστους εργασίας, συνδέοντάς τα με την εξέλιξη του πληθωρισμού, της εγχώριας ζήτησης, της ανταγωνιστικότητας και της εξωτερικής ζήτησης.
Εφέτος εκτιμάται ότι οι μέσες ονομαστικές προ φορολογίας αποδοχές των μισθωτών στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθούν κατά 8,4% έως 9,2% σε ονομαστικούς όρους και κατά 9,3%-10,1% σε πραγματικούς όρους, ενώ υπολογίζεται ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος θα μειωθεί σημαντικά για τρίτο κατά σειρά έτος κατά 5,8% - 6,7% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 7,7%-8,9% στον επιχειρηματικό τομέα.
Το 2013 ενδέχεται οι μέσες ονομαστικές αποδοχές να μειωθούν κατά 7% περίπου στο σύνολο της οικονομίας, µε αποτέλεσμα το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος να μειωθεί περαιτέρω κατά 6% - 6,5% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 8% περίπου στον επιχειρηματικό τομέα.
Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, η σωρευτική μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος τη διετία 2012-2013 θα φθάσει το 11,8%-12,6% στο σύνολο της οικονομίας και το 15,2%-16,3% στον επιχειρηματικό τομέα. Σημειώνεται πως στο νέο Μνημόνιο τίθεται ως στόχος η μείωση κατά την τριετία 2012-2014 να φθάσει το 15%.
πηγή: newsbeast.gr

3 σχόλια:

 1. Περιμένουμε να μας ανασκολοπήσουν πρώτα, σαν τον Αθανάσιο Διάκο και μετά θα το σκεφτούμε αν θα ξεσηκωθούμε...


  Καλημέρα αγαπητέ φίλε Ανορθόγραφε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο δεν φτάνει να βλέπεις τον διπλανό σου να εξαθλιώνετε (αν και κάποιοι προσπαθούν να το κρύψουν), πρέπει να το βιώσεις και εσύ ακόμα περισσότερο, αλλά και πάλι λάθος αντίπαλο στοχεύεις.
   Να είσαι καλά φίλη κ.κ και καλή ανάσταση στα μυαλά μας.

   Διαγραφή
 2. Όσο βλέπουν αντιδράσεις κατώτερες του αναμενόμενου τόσο ξεσαλώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή