Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Όποιος και να βγει νικητής στης εκλογές δεν θα φέρει την άνοιξη!

ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ
Διαδοχικές επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στις Βρυξέλλες πριν από την έναρξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής.
Η συνάντηση με τον κ. Ολάντ διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ με την κυρία Μέρκελ 40. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε «καλό κλίμα» και στο επίκεντρο βρέθηκε η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Και ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι η κοινοτική βοήθεια θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο Π. Πικραμμένος υπέβαλε υπόμνημα στον Φ. Ολάντ με τις ελληνικές θέσεις για τα θέματα ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρώπης να στηρίξει τη χώρα μας υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δύσκολη κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.

3 σχόλια:

  1. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά υπάρχουν λύσεις και άνθρωποι που θελουν και μπορούν να βοηθήσουν.

    Ελπίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχω άδικο και να έχει δίκιο.
      Επειδή όμως , όπως θα έχει καταλάβει ότι είμαι εμπειρικός- πρακτικός και όχι θεωρητικός άνθρωπος , δεν περιμένω συμβιβαστικές πολιτικές λύσεις , παρά μόνο ανατρεπτικές και αυτές απαιτούν λαό όρθιο και όχι στα τέσσερα .
      Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα σου κατάματα από το να αφήνεις την λύσει τους σε άλλους.
      Εδώ θα ήμαστε και μετά να τα λέμε , γιατί μας ενώνουν τα πάντα .

      Διαγραφή
  2. Θα έρθω να συμφωνήσω μαζί σου.
    Επιχείρησαν να περάσουν την άποψη, ότι αυτός που φταίει είναι ό ανόητος, είναι ηλίθιος, και ανάξιος, είναι εθνοπροδότης και ανίκανος, είναι ότι θέλεις σε προσωπικό επίπεδο,είναι οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου.
    Να όμως που το θέμα δεν είναι η προσωπική ικανότητα των εκπροσώπων τους.Αλλά το ίδιο το σύστημα,που γι΄αυτό και τα αίτια που δημιούργησαν την κρίση δεν λένε κουβέντα.
    Κουβέντα δεν λένε για το τέλος του συστήματος, για την αδυναμία του και τις εσωτερικές του αντιφάσεις, που το εξαναγκάζουν να προχωρήσει στην καταστροφή της μηχανής που του παράγει τον πλούτο.
    Γιατί το κεφάλαιο και οι πλουτοκράτες, μόνον από την εργατική δύναμη αποκομίζουν τα τεράστια κέρδη τους.
    Όσους περισσότερους εργαζόμενους έχουν στην δούλεψή τους, τόσο περισσότερα τα κέρδη τους.
    Και όμως σήμερα είναι τέτοια η κρίση, που δεν μπορούν να την διαχειριστούν και καταστρέφουν το μοναδικό μηχάνημα που τους παράγει τον πλούτο.
    Αυτήν την παγκόσμια και συγχρονισμένη κρίση, ούτε ο Γιωργάκης, ούτε ο Αντωνάκης και ο Βαγγέλαρος, ούτε και ο Αλέξης, δεν μπορούν να την διαχειριστούν.
    Μόνον οι λαοί μπορούν με την απόφασή τους να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική που αναπαράγει την κρίση, τα μνημόνια, την ανεργία, όλα τα δεινά σε βάρος των εργαζομένων.
    Και οι λαοί, ο λαός μας ,αναπόφευκτα θα εξεγερθεί, δεν θα μπορέσει να ζήσει σε αυτήν την βαρβαρότητα, δεν θα μπορέσει να παραμείνει παθητικός παρατηρητής της ίδιας μας της εξόντωσης.
    Αλλά αυτήν την εξέγερση πρέπει να την επιχειρήσει οργανωμένα και με στόχο.
    Γι΄αυτό...... θα βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα.

    Σημ:Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η παρουσία του ΚΚΕ στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή