Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ! ΚΑΙ Η ΠΟΞ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΥΛΑΣ»!

Η ΠΟΞ υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εσωτερικού τουρισμού τη χειμερινή περίοδο, μέσω της θέσπισης ορισμένων κινήτρων, όπως η δημιουργία μιας περιόδου 'σχολικής ανάπαυλας' διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα.
                                                                               
Το σχολείο «πρόβλημα» για τον χειμερινό τουρισμό
Η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση των ξενοδόχων για τη θέσπιση της «Σχολικής Ανάπαυλας», διάρκειας μιας εβδομάδας, για την τόνωση του εγχώριου χειμερινού τουρισμού. 
                                                                                                            
Την πρόταση των ξενοδόχων για τη θέσπιση της εβδομάδας «Σχολικής Ανάπαυλας», τη χειμερινή περίοδο, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και των προορισμών που βασίζονται στην εσωτερική αγορά, μελετά η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η πρότασή της έπεσε στο… τραπέζι κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον Τουρισμό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ΠΟΞ προτείνει τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα, με κλείσιμο των σχολείων για τέσσερις ημέρες.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν την πρόταση, εκτιμώντας ότι έτσι θα αυξηθεί ο τζίρος των ξενοδοχειακών μονάδων. Μάλλον αγνοούν ότι ο αριθμός των ανέργων συνεχώς αυξάνεται και ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου