Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Με καταλήψεις των σχολείων τους απαντούν οι μαθητές στο Ηράκλειο

Η απόφαση για αναπλήρωση των μαθημάτων αφορά 42 σχολεία του Ηρακλείου. Από αυτά 26 καλούνται να κάνουν 3 μέρες αυτή την περίοδο και τα υπόλοιπα 2 ή 1 ημέρα.
Την πρώτη ημέρα, σε 12 από τα 26 γυμνάσια και λύκεια του Ν. Ηρακλείου οι μαθητές με αποφάσεις μαζικών γενικών συνελεύσεων έκαναν κατάληψη των σχολείων τους, κόντρα στις απειλές της κυβέρνησης και δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου παιδείας για αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με πρόσχημα τις μαθητικές κινητοποιήσεις που έγιναν την φετινή σχολική χρονιά σε εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα ενάντια στα νέα μέτρα του «νέου λυκείου». Από τότε η κυβέρνηση ξεκίνησε μια επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού για τους αγωνιζόμενους μαθητές. Δεν έφτασαν οι εισαγγελείς και οι καταδίκες για να υποτάξουν το μαθητικό κίνημα έτσι ώστε να μη μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια τους. Χρειάζεται και η κατάργηση των διακοπών, η παράταση του σχολικού έτους, η παραδειγματική τιμωρία όλων που αντιστέκονται για κάθε ώρα κινητοποίησης τους. Και αυτό σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει καταργήσει- συγχωνεύσει εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, έχει απολύσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δεν έχει καλύψει τα κενά ακόμη και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και προωθεί μέσα από το νόμο για το νέο λύκειο ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς ορθώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς.
Σήμερα Πέμπτη 24/4/2014 οι μαθητές διοργανώνουν μαζικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στο οποίο συμμετέχουν η ΕΛΜΕ και η ένωση γονέων Ηρακλείου κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου