Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επεισόδια και ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μουντιάλ (PHOTOS + VIDEOS)

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της βραζιλιάνικης κυβέρνησης και των πολιτών έχει εξελιχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε λιγότερο από ένα μήνα στη χώρα του καφέ, με τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την πολιτική των ηγετών να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά για τη διοργάνωση να κατακλύζουν καθημερινά τους δρόμους της χώρας. 
Η σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου, με τους διαδηλωτές που τάσσονται κατά της διοργάνωσης και των υπέρογκων ποσών που ξοδεύονται για αυτή να πληθαίνουν καθημερινά. Οι δρόμοι της χώρας και ιδιαίτερα εκείνοι που βρίσκονται έξω από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ κατακλύζονται καθημερινά από εκατοντάδες κόσμο, ο οποίος διαμαρτύρεται για τα ποσά που ξοδεύτηκαν για την ανάληψη της διοργάνωσης, αντί να επενδυθούν σε κοινωνικά προγράμματα και προγράμματα στέγασης.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (15/5) με τα ματ να προσπαθούν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα να ηρεμήσουν την κατάσταση και να περιορίσουν τις αντιδράσεις, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Μάλιστα, μια μερίδα διαδηλωτών τα έβαλε και με τον Πελέ, χαρακτηρίζοντας τον Βραζιλιάνο όχι ποδοσφαιριστή αλλά προδότη του αιώνα. Δείτε το σχετικό πανό...





 Η Κυβέρνηση από την πλευρά της προσπάθησε να υποβαθμίσει το μέγεθος της αναταραχής, επισημαίνοντας πως οι διαμαρτυρίες δεν είχαν καμία σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Άλντο Ρεμπέλο δήλωσε χαρακτηριστικά: "Από αυτά που έχω δει υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα από τους εργάτες. Δεν έχω δει κάτι που να σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο".

  Ο πρόεδρος του εργατικού κινήματος των αστέγων, Γκιγέρμε Μπουλός, τόνισε: "Ο στόχος μας είναι συμβολικός. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε ή να προκαλέσουμε ζημιές στο στάδιο. Αυτό που θέλουμε είναι περισσότερα δικαιώματα για τους εργάτες για να μπορούν να στεγάζονται και να δείξουμε τις επιπτώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη φτώχεια".


Δείτε φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις...




























πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου