Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ρεσιτάλ εμπαιγμού



Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού από την κυβέρνησης καλά κρατεί...
Eurokinissi
Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού από την κυβέρνησης καλά κρατεί...
Το ρεσιτάλ εμπαιγμού σε βάρος του ελληνικού λαού, που έχει πληρώσει ακριβά την καπιταλιστική κρίση και το στόχο της ανάκαμψης για το κεφάλαιο, που στηρίζουν οι πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, έφτασε χτες στο απόγειό του με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής. 
 
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, χωρίς ίχνος τσίπας, επί ώρες τσακώνονταν με φόντο τα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, κάτι για το οποίο όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν βάλει το χεράκι τους. 
 
Ακούσαμε, λοιπόν, για παράδειγμα, τον Ευ. Βενιζέλο να μιλά για «ένα σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην πλήρη υποταγή της χώρας με ένα τρίτο μνημόνιο plus και ένα τέταρτο που θα είναι στο διηνεκές». 
 
Ακούσαμε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, να λέει: «Εμείς θα είμαστε με το λαό. Εσείς να μείνετε με τη διαπλοκή. Προχωράμε με όρθιο το κεφάλι, γιατί είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας». Και δεν είναι μόνο αυτά. 
 
Ακούστηκαν πολλά και διάφορα από όλους εκείνους που έχουν κόψει μισθούς και συντάξεις, που έχουν επιβάλει και αυξήσει τη φορολογία στα λαϊκά στρώματα, που θέσπισαν και συνέχισαν τον ΕΝΦΙΑ, που έχουν καταδικάσει το λαό για πολλά χρόνια να ζει με το φόβο εάν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα...

Ξέγραψαν και το Δώρο αδείας για τις συντάξεις
 
 
Για τέταρτο κατά σειρά καλοκαίρι όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας θα κάνουν διακοπές χωρίς το Δώρο της άδειας, που κόπηκε απ' την 1.1.2013 και μαζί με τα Δώρα γιορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα), διαμόρφωναν τη 13η και 14η σύνταξη για τους συνταξιούχους. 

Το Δώρο αδείας του καλοκαιριού ήταν μια κάποια ανάσα, που επέτρεπε σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, ειδικά των μεγάλων πόλεων, να περάσουν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους λίγες μέρες ανάπαυσης ή να επισκεφθούν τους τόπους που γεννήθηκαν. 

Η δυνατότητα αυτή, για τη συντριπτική τους πλειοψηφία, χάθηκε με την κατάργηση του Δώρου, το οποίο ακόμα και μετά τις μειώσεις στις συντάξεις ανερχόταν στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ. Τα γράφουμε όλα αυτά, για να θυμίσουμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε κάνει σημαία όσο ήταν στην αντιπολίτευση την επαναφορά σε πρώτη φάση της 13ης σύνταξης και γενικά την ενίσχυση των συντάξεων στη συνέχεια. 

Αντί αυτού η 13η και η 14η σύνταξη ενταφιάστηκαν οριστικά από τη συγκυβέρνηση και αποσύρθηκαν δια παντός από το δημόσιο λόγο της. Αλλά, όσο και αν η κυβέρνηση τις διέγραψε, οι συνταξιούχοι και όλοι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν τίποτα ξεχάσει. 

Θα συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν ό,τι κυβερνήσεις και κεφάλαιο τους άρπαξαν. Μαζί και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. 

Πολύ περισσότερο που οι μισθωτοί συνεχίζουν και σήμερα να καταβάλλουν τις εισφορές για 14 μισθούς το χρόνο και άρα ως συνταξιούχοι δικαιούνται 14 συντάξεις.

«Νέα μεταπολίτευση» και «νέα Ελλάδα»
 
«Νέα μεταπολίτευση» και «νέα Ελλάδα» μας ετοιμάζει για την επόμενη πενταετία η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των επιδιώξεών της για τη συνταγματική αναθεώρηση. 

Αυτή η «νέα μεταπολίτευση», είτε όπως την εννοεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είτε όπως την εννοούν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, έχει οδηγό της τη δημιουργία των όρων για τη σταθερότητα της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αλήθεια, αυτή η «νέα Ελλάδα» πόσο θα διαφέρει από την Ελλάδα του 2015, οπότε το 60% των εργαζομένων απολύθηκε τουλάχιστον μία φορά; Πόσο θα διαφέρει από την Ελλάδα του σήμερα, που η ανακούφιση των χρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών θεωρείται πολυτέλεια; 

Πόσο θα διαφέρει από την Ελλάδα της «παλιάς μεταπολίτευσης», που μεθοδικά επί 40 χρόνια ξεκληρίζει τη φτωχή, με μικρή ιδιοκτησία αγροτιά; 

Πόσο θα διαφέρει από το σήμερα, που με τον πρόσφατο «αναπτυξιακό νόμο» δίνεται άμεσα και έμμεσα πακτωλός εκατομμυρίων στους καπιταλιστές; 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να απαντηθούν τα ερωτήματα. Η πλούσια πείρα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να πλάσει την εικόνα της «νέας Ελλάδας», που με τα παλιά και σάπια υλικά προσπαθούν να χτίσουν οι κάθε λογής «σωτήρες».

Το πορτοφόλι... 
 
«Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη»! Με τη φράση αυτή χτες από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παπάς, έδωσε με τον πιο κατατοπιστικό τρόπο, το ...μέγεθος της «μάχης» που δίνει η κυβέρνηση, όπως διατείνεται, «κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής» με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Ανέδειξε ότι όλος ο καβγάς είναι για το ...«πάπλωμα», δηλαδή ότι το «πορτοφόλι» είναι αυτό που θα καθορίσει και τη ...μοιρασιά.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου