Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Σοβαρότερη Χρυσή Αυγή»: Από τη Λεπέν μέχρι τον Παναγιώταρο!

fasistes-panagiotaros-lepen
 
 
 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ • 8 Δεκεμβριου 2016

Στη Γαλλία το «πλυντήριο» έχει δουλέψει καλά για το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, που τα έχει σπάσει με τον μπαμπά της (ιδρυτή του κόμματος και αρνητή του ολοκαυτώματος), για να φτιάξει ένα …λιγότερο ακροδεξιό προφίλ. Η Μαρίν Λεπέν είναι, πια, για ορισμένους κυρίαρχους κύκλους, στη Γαλλία, μια «σοβαρή» πρόταση. Παρ’ όλα αυτά η αρχηγός μιας …«σοβαρότερης Χρυσής Αυγής» δεν ξεχνά ποια είναι και θέλει να κόψει ακόμα και τη στοιχειώδη φροντίδα σε παιδιά μεταναστών.

Μπορεί  η Μαρίν Λεπέν να μην έκανε την πρόταση του Δανού βουλευτή, Κένεθ Μπερτ, ο οποίος πρότεινε να απειλούνται οι μετανάστες με πυροβολισμό, αλλά είπε ξεκάθαρα, σε συνέντευξη Τύπου : «Δεν έχω κάτι εναντίον των αλλοδαπών, αλλά τους λέω: «Αν έρθετε στη χώρα μας, μην περιμένετε ότι θα σας αναλάβουμε, ότι θα σας φροντίζουμε, ότι τα παιδιά σας θα μορφώνονται δωρεάν, τώρα αυτό τελειώνει, τέρμα τα παιχνίδια!»».


Ο Κένεθ Μπερτ, όπως και η Λεπέν, υποτίθεται πως «διόρθωσαν» τις δηλώσεις τους. Ο Μπερτ αρχικά είχε πει, την Τρίτη, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DK4, πως ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να λέγεται το εξής στους μετανάστες που βρίσκονται στις βάρκες: «Δεν μπορείτε να εισέλθετε σε αυτά τα χωρικά ύδατα και αν το κάνετε, είτε θα σας πυροβολήσουμε είτε θα σας γυρίσουμε πίσω».  Στη συνέχει με ανάρτηση του στο facebook «εξήγησε» πως ότι δεν εννοούσε πως πρέπει να πυροβολούνται, αλλά πως τα πλοία του ΝΑΤΟ μπορούν να πυροβολούν προειδοποιητικά στον αέρα. Ο εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος( 21% στις εκλογές που έγιναν πέρσι), Σόρεν Σόντεργκαρντ δήλωσε πως ο πυροβολισμός στους πρόσφυγες δεν είναι επίσημη γραμμή του κόμματος…

Η Λεπέν, στις δικές της «εξηγήσεις», χωρίς να καταφέρει και πολλά πράγματα,  είπε, στο AFP: «Τέρμα η φοίτηση στα σχολεία των παιδιών των παράτυπων μεταναστών. Και οι αλλοδαποί θα συνεισφέρουν στο σχολικό σύστημα, εκτός κι αν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα και πληρώνουν (φόρους)».  Δεν κρατήθηκε και υποστήριξε: «Εξετάζουμε να περιορίσουμε τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες και την παροχή κάποιων κοινωνικών επιδομάτων για τους αλλοδαπούς που φτάνουν στη χώρα και δεν έχουν ακόμη συνεισφέρει και δεν έχουν πληρώσει φόρους. Όλα αυτά βέβαια θα διευκρινιστούν» στο πρόγραμμα που θα φτιάξει το Εθνικό Μέτωπο. 

Οι προτάσεις της Λεπέν δεν είναι καινούργιες. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ιδέες της ανάλογου «ανθρωπισμού». Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2014, είχε δηλώσει η ίδια για τους δήμους που έχει τη διοίκηση το Εθνικό Μέτωπο πως δεν θα επιτρέψει ειδικά γεύματα σε μουσουλμάνους μαθητές. «Δε θα δεχθούμε κανένα αίτημα σχετικά με το μενού των σχολείων», είχε πει το στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Τώρα, δεν θέλει μόνο να απαγορεύσει τα ειδικά γεύματα, αλλά γενικά τα γεύματα και τη στοιχειώδη εκπαίδευση και πρόνοια σε παιδιά «παράτυπων» μεταναστών. 

Αυτά ως προς τη «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» της Λεπέν.  Τέτοιου είδους προτάσεις, όμως, έχουν κάνει χρόνια τώρα (δημοσίως) οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής τους, Ηλίας Παναγιώταρος, είχε δηλώσει σε συγκέντρωση (11/6/2012): «Μόλις πετάξουμε έναν- δύο (σ. σ μετανάστες) έξω από τα νοσοκομεία θα δούμε πως θα γίνει η δουλειά». Συμπλήρωσε, δε, πως η Χρυσή Αυγή θα πάει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για να …βοηθήσει Έλληνες γονείς να πάρουν θέση για τα παιδιά τους. Τη συνέχεια δεν την είχε πει αλλά την καταλάβαμε.

Τις ελπίδες για «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» τις είχε εκφράσει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ, από νωρίς. Προσπάθησαν και προσπαθούν πολλοί, στη συνέχεια, να κάνουν το «πλυντήριο» της Χρυσής Αυγής, για να εμφανιστεί σαν να είναι κάτι άλλο από ένα ναζιστικό εγκληματικό κόμμα.
Η κοινή παρουσία και οι φωτογραφίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τον ναζιστή Κασιδιάρη, στο όνομα ενός ψευτο – πατριωτικού σόου εντυπώσεων, δεν απέχει και πολύ από εκείνα τα «πλυντήρια» που «ξεπλένουν» αργά, αλλά σταθερά.  

Στη Γαλλία η «μετανιωμένη» φασίστρια Λεπέν δεν κρατιέται και μπροστά και στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, σε λίγους μήνες (σύμφωνα με τις έρευνες θα είναι στο δεύτερο γύρο), αρχίζει και «κελαηδάει».  Τη μια γίνεται αποκαλυπτική για τις φασιστικές της ιδέες και μετά «τα γυρνάει», ώστε να οξύνει ξανά στη συνέχεια. Τα ίδια κάνουν κι εδώ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τα ίδια κι εκείνο το φασιστικό υπ-ανθρωπάκι από τη Δανία, που είχε ως …εναλλακτική λύση τον πυροβολισμό μεταναστών και μετά μίλησε για προειδοποίηση.

Δεν υπάρχει «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή», σε καμία χώρα. Οι φασίστες είναι φασίστες. Τα ανθρωπάκια του φασισμού είναι ίδια, διεθνώς, ανεξάρτητα από τη στολή που φοράνε σε κάθε χρονική στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου