Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Όλοι στην πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα (VIDEO)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκέμβρη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - Δημοσίου - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ - Δικηγόρων.

Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος και κάλεσαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη καθώς ο αγώνας είναι κοινός.

Στη συνέντευξη Τύπου την κεντρική εισήγηση έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (δείτε επάνω το βίντεο).

Επίσης μίλησαν:


ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων (δείτε εδώ βίντεο),
ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (δείτε εδώ βίντεο),
ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (δείτε εδώ βίντεο),
ο Γιάννης Γουσέτης, πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Δικηγόρων (δείτε εδώ βίντεο) και
ο Δημήτρης Ζαφειρούδης αντιπρόεδρος ΠΕΣ - ΝΑΤ (δείτε εδώ βίντεο).

Η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

«Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας - Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας - Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Τα πληρώσαμε - τα δικαιούμαστε - τα απαιτούμε».

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, είμαστε σε γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση και πάλη. Είμαστε όλοι και όλες στον αγώνα και δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.
Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Δεν θα υποταχθεί, δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα.

Η κυβέρνηση, με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, τη νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της "προσωπικής διαφοράς" σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία - περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στους μισθούς αποδείχνουν ότι η δυστυχία των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση των επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση των κερδών τους.

Μας ρίχνουν κυριολεκτικά στον Καιάδα για τα κέρδη των ολίγων. Αυτό το χαρακτήρα έχει η αιματοβαμμένη ανάπτυξη που στοχεύουν.

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι με τον πλούτο που παράγουμε, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας που και αυτά θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους με ανεργία, με μισθούς και εργασιακές σχέσεις δουλοκτητικές.

Την ίδια ευθύνη έχουν και εκείνα τα κόμματα, που είτε ψήφισαν είτε αποδέχτηκαν την εφαρμογή των τριών μνημονίων κι ενώ δήθεν καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τα σε βάρος μας μέτρα, θα κινηθούν στις ίδιες ράγες της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών.

Διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχουν αφαιρέσει. Οι συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι χάρισμα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος.
Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
  • Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν.
  • Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
  • Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών - αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.
  • Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018».  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου