Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» την Παρασκευή

Από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στον «Καρυπίδη»Από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στον «Καρυπίδη»

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους απεργούς του Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη) που θα γίνει Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 18.00 στο Goody’s Περαίας καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαικού.

Υπογραμμίζει την ανάγκη της συμμετοχής στην καμπάνια αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση χρημάτων, ειδών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Η επικοινωνία με τη Λαική Επιτροπή μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα 6949517357, 6980657173 και 6987112191 και στην ηλεκτρ. διεύθυνση: www.lethermaikos.blogspot.com


Το κάλεσμα αναφέρει:

«Φίλοι συντοπίτες,

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη) συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον αγώνα τους για δέκατο πέμπτο μήνα. Παραμένουν απλήρωτοι όλο αυτό το διάστημα, με τον κίνδυνο να χάσουν τις δουλειές τους και να βρεθούν οριστικά στο δρόμο. Αλλά δεν το βάζουν κάτω. Οι υποψήφιοι μνηστήρες, ιδιοκτήτες αλυσίδων, συνεχίζουν τις καταχθόνιες ενέργειες κάτω από το τραπέζι προκειμένου να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να μοιράσουν τα "καταστήματα φιλέτα", κόντρα σε δικαστικές αποφάσεις, και προσλαμβάνοντας στη θέση τους από τις στρατιές των ανέργων με χαμηλότερες αμοιβές και σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Στο πλευρό των μεγαλεμπόρων βρίσκεται και η κυβέρνηση που παρά τις υποκριτικές δηλώσεις των αρμοδίων, καθυστερούν να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα διασφαλίσουν τη θέση των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι, βέβαια, δεν ήταν απροετοίμαστοι. Με το πανελλαδικό τους σωματείο, την κλαδική τους σύμβαση και πάνω απ’ όλα την ταξική τους ενότητα και αποφασιστικότητα, αντιμετώπισαν δυναμικά την κατάσταση και μπόρεσαν να αντέξουν μέχρι τώρα. 1400 εργαζόμενοι πανελλαδικά, 400 στη Θεσσαλονίκη, 15 στο δήμο μας, δίνουν καθημερινά τη μάχη για τα δεδουλευμένα και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Για να ακυρώσουν τα σχέδια και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι των εργοδοτών.

Το όπλο μας: Ενότητα και αλληλεγγύη!

Αγαπητοί συντοπίτες,

Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη δεν μας είναι άγνωστοι. Είναι οι άνθρωποι που μας εξυπηρετούν όταν πάμε να ψωνίσουμε. Είναι τα άνεργα αδέλφια μας ή τα παιδιά μας, τα παιδιά τους πάνε στο ίδιο σχολείο με τα δικά μας. Είναι οι γείτονές της διπλανής πόρτας. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι του καταστήματος της Περαίας κατοικούν στο δήμο μας, ενώ αρκετοί συντοπίτες δουλεύουν σε καταστήματα άλλων περιοχών. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι.

Και τώρα έχουν ανάγκη την ενεργό συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.
Η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού καλεί όλους τους συντοπίτες και τις συντοπίτισσες να σταθούν δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων του Καρυπίδη. Να σταθούμε όλοι στο πλευρό τους και στην περιφρούρηση του αγώνα τους. Να συμμετέχουμε όλοι στην καμπάνια αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση χρημάτων, ειδών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Να σημειωθεί ότι μετά από δέκα πέντε μήνες αγώνα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ήδη υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί, εξώσεις, προβλήματα υγείας που υπάρχει δυσκολία να αντιμετωπιστούν, ακόμα και προβλήματα σωστής διατροφής των παιδιών.

Επίσης είναι ανάγκη να περιφρουρηθεί ο αγώνας των εργαζομένων. Υπάρχει δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που απαγορεύει στον εργοδότη να αφαιρέσει εμπορεύματα και εξοπλισμό, όσο υπάρχει επίσχεση εργασίας και μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα. Οι υποψήφιοι "επενδυτές" κάνουν συνέχεια απόπειρες να πάρουν τα εμπορεύματα κάθε ώρα και με κάθε τρόπο. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό, σε περίπτωση που κάτι γίνει αντιληπτό, να ειδοποιηθούν οι εργαζόμενοι άμεσα ή η Γραμματεία της Επιτροπής.

Ως Λαϊκή Επιτροπή, στεκόμαστε έμπρακτα και διαθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στο πλευρό τους. Καλούμε όλους και όλες να συσπειρωθούν στις γραμμές μας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου