Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δικάζεται σήμερα ο Κ. Πελετίδης γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά



Δικάζεται σήμερα ο Κ. Πελετίδης γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά

  902gr

Δικάζεται σήμερα Τετάρτη 31 Γενάρη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος», επειδή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος».


Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία και φακέλους εργαζομένων στο πλαίσιο του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων, με τον οποίο η τότε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας είχε πάρει απόφαση, το Σεπτέμβρη του 2014, να μη δοθούν φάκελοι εργαζομένων προκειμένου να μη διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις. Σήμερα, στο κατηγορητήριο το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά χαρακτηρίζεται «παράνομο όφελος».

«Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει και αυτήν τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του δήμου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα», αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του.

Να σταματήσει η δίωξη του αγωνιστή δημάρχου ζητούν σωματεία και εργαζόμενοι της πόλης και καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα το πρωί (9 π.μ.), έξω από τα δικαστήρια.

Το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, να βρεθούν στο πλευρό του δημάρχου που εξέφρασε την αντίθεση της δημοτικής αρχής στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδίκησε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Στο κάλεσμα του Συνδικάτου έχουν ανταποκριθεί μια σειρά από σωματεία, εκπρόσωποι των οποίων θα δώσουν το «παρών» έξω από τα δικαστήρια.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων έχει προκηρύξει στάση εργασίας (7 π.μ. έως 11 π.μ.) προκειμένου να πάρει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το δημαρχείο Πάτρας στις 8 το πρωί, προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον δήμαρχο. Ο Σύλλογος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό του δημάρχου Πατρέων, ο οποίος με την άρνησή του να δώσει στοιχεία και φακέλους των εργαζομένων υπερασπίστηκε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, που είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας.

«Παράβαση καθήκοντος» είναι να τσακίζεις δικαιώματα του λαού 


Σε συγκέντρωση συμπαράσταση στον διωκόμενο δήμαρχο καλεί σήμερα στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια, η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ.
«Αυτήν την περίοδο, που η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης που άνοιξε το δρόμο για νέες απολύσεις και παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, που έθεσε νέα εμπόδια στην απεργία, που άνοιξε το δρόμο στους πλειστηριασμούς εργατικών - λαϊκών σπιτιών, το δικαίωμα για εργασία αντιμετωπίζεται από την αστική τάξη και τις εκάστοτε κυβερνήσεις της ως παράνομο όφελος. Γι’ αυτό και η αγωνιστική στάση του κομμουνιστή δημάρχου που υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους αντιμετωπίζεται ως παράβαση καθήκοντος.

Η δική μας αντίληψη, όμως, είναι διαφορετική, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και παράβαση καθήκοντος είναι να τσακίζεις τα δικαιώματα του λαού για να υπηρετήσεις τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου