Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Είναι γελασμένοι




Λίγες μόλις μέρες απ' όταν κατ' εντολή της κυβέρνησης στρατευμένος που μίλησε σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο τιμωρήθηκε επειδή είπε ότι καθήκον των στρατευμένων είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας και όχι να υπηρετούν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς (τιμωρία που ξεσήκωσε βέβαια κύμα διαμαρτυρίας από σωματεία, φορείς και στρατευμένους), μια ακόμα απαράδεκτη τιμωρία στρατευμένου ήρθε να προστεθεί στα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αυτήν τη φορά - χτες - η τιμωρία αφορούσε στρατευμένο, στο στρατόπεδο στρατηγού Ζορμπά στην Αττική, επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στη βάρβαρη επίθεση ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας στη Συρία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που βαθαίνει όλο και πιο πολύ την εμπλοκή στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και έχει μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε βάση εφόρμησης των φονιάδων, δίνει «εξετάσεις» στους μακελάρηδες «συμμάχους» της, πρώτα απ' όλα στις «διαβολικά καλές» ΗΠΑ και στην πρεσβεία τους, και σε ό,τι αφορά την καταστολή όσων αντιστέκονται.


***
 
Η τιμωρία και αυτήν τη φορά ήταν με εντολή «άνωθεν». Με την ίδια εντολή, άλλωστε, λίγες μόλις μέρες πριν, η κυβέρνηση εξαπέλυε βάρβαρη επίθεση στους διαδηλωτές στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, καθ' υπόδειξη της πρεσβείας όπως επιβεβαίωσε η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη την επομένη, για να «επιθεωρήσει» τη δουλειά της κυβέρνησης, όπως και η προσπάθεια να «φορτωθεί» σε νέους ανθρώπους που δικάζονται σήμερα ο μισός ποινικός κώδικας για τη συμβολική ενέργεια.

Η εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια και καταστολή όσων αντιστέκονται σε αυτά πάνε χέρι - χέρι. Το ξύλο και η καταστολή στο λαό και τη νεολαία πάνε χέρι - χέρι με τα «μέτρα» στα στρατόπεδα. Γενικεύουν τις άθλιες και απαράδεκτες τιμωρίες σε όσους στρατευμένους σηκώνουν ανάστημα, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα σημάνει «σιωπητήριο» μέσα στα στρατόπεδα, σε όσους στρατευμένους αλλά και στελέχη ανησυχούν για τις επικίνδυνες εξελίξεις και τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας σε αυτά, ασκούν το απαράγραπτο δικαίωμά τους να λένε την άποψή τους.

***
 
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες «ακούει» τα γαβγίσματα των ναζί της Χρυσής Αυγής και λοιπών φασιστοειδών, με τα οποία άλλωστε όλο και πιο συχνά φωτογραφίζεται και συναγελάζεται ξεπλένοντας τη ναζιστική - δολοφονική ιδεολογία και δράση τους. Οι ναζί - παλιά τους τέχνη κόσκινο - φόρεσαν τις κουκούλες των δοσίλογων παππούδων τους και έχουν λυσσάξει, φτάνοντας να καταθέσουν και Ερωτήσεις στη Βουλή «για τον εντοπισμό και την καταδίκη» των στρατευμένων που υψώνουν το ανάστημά τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι τα καλύτερα μαντρόσκυλα των αμερικανοΝΑΤΟικών.

Ολοι μαζί, η πρεσβεία που «υποδεικνύει», η κυβέρνηση που εκτελεί, οι φασίστες που αλυχτάνε, είναι βαθιά γελασμένοι. Οχι μόνο δεν τρομοκρατούν όσους αγωνίζονται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας, αλλά τους πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

***
 
Είναι ώρες ευθύνης και κινητοποίησης. Ακόμα πιο αποφασιστικά και μαχητικά, συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας σε αυτούς. Για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας. Να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων. Για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.


Γ.
 
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια να τιμωρηθεί από την μονάδα του στρατιώτης, γιατί συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο και γιατί μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους τοποθετήθηκε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και παράλληλα ανέδειξε την πραγματική αιτία του ιμπεριαλιστικού πολέμου που δεν είναι άλλη από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων...
    http://emporoupallilos.blogspot.gr/2018/04/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή