Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ !!!


 
Kανένα τέλος των << μνημονίων >> δεν θα υπάρξει, όταν είναι σε ισχύει όλοι οι μνημονιακοί νόμοι των κυβερνήσεων των τελευταίων 8 ετών και όταν πολλοί νόμοι από αυτούς και κυρίως από το 3ο μνημόνιο των ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) θα εφαρμοστούν από το 2019, με νέο τσεκούρωμα συντάξεων και με ένα αφορολόγητο που πέφτει στα 5.200 ευρώ και φτωχοποιεί παραπέρα την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, τα μνημονιακά μέτρα, αποτελούν προϋπόθεση στην λεγόμενη ανάκαμψη της οικονομίας , δηλαδή στην ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Αφού η πολιτική των << μνημονίων >> έχει ταξικό πρόσημο και αποτελεί την πολιτική διεξόδου από την οικονομική κρίση, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. 

Αυτή την πολιτική υπηρετεί με συνέπεια η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) σε συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και των ουρών τους. 

Δεν υπάρχει καθαρή η << ακάθαρτη >> έξοδο, την ώρα που οι << μνημονιακοί >> νόμοι ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν το καύσιμο, ώστε σε περιόδους οικονομικής κρίσης η ύφεσης της καπιταλιστικής οικονομίας να μην κλονιστούν τα επιχειρηματικά κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και να συνεχίζουν να έχουν αυξητική τροχιά. 

Η θωράκιση της καπιταλιστικής οικονομίας από ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η Ε.Ε, δεν συμβαδίζουν με τα σύγχρονα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, που σήμερα συνθλίβονται σε όλες της χώρες της Ε.Ε, είτε έχουν << μνημόνια >>, είτε όχι (βλ. Γαλλία ). 

Τα << μνημόνια >> διαρκείας της Ε.Ε είναι εδώ. Με τα εξάμηνα προγράμματα εποπτείας, για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών της Ε.Ε, προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της κεφαλαιοκρατικής αναπαραγωγής, στα συμφέροντα των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, που δραστηριοποιούνται σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε και που αυτά είναι ασυμβίβαστα, με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. 

Το λεγόμενο << εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης >> που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακά συνέδρια έχει αυτό τον σκοπό. 

Να προσελκύσει λεγόμενους << επενδυτές >>,δημιουργώντας για αυτούς ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, κάτι που διασφαλίζουν όλα τα << μνημονιακά >> μέτρα. 

Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατώτατος μισθός στα όρια της φτώχειας, γενίκευση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, φοροαπαλλαγές και συνεχόμενα κίνητρα για το κεφάλαιο, μείωση ασφαλιστικών εισφορών – απαλλαγή για τους μεγαλοεργοδοτές, παραπέρα διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικών ομίλων με πρόσβαση σε φθηνό χρήμα για αυτούς μέσω τραπεζών, θωράκιση του τραπεζικού συστήματος, με μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών νοικοκυραίων και άλλα πολλά.

Αυτή είναι η επομένη μέρα για τον λαό στην λεγόμενη ψευδεπίγραφη << μεταμνημονιακή >> εποχή που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο λαός θα συνεχίζει να ανεβαίνει τον ίδιο Γολγοθά. Ότι ονομάζεται φιλικό περιβάλλον για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, θα είναι μια καθημερινή κόλαση για την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λάου.

Πλάι στην καρατόμηση των εργασιακών – μισθολογικών – ασφαλιστικών – κοινωνικών δικαιωμάτων, επιχειρείται το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας, ο αφανισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να αποκτήσει μερίδια από αυτές της αγορές που άλλοτε δεν νοιαζόταν τόσο πολύ. 

Η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση γης και λιανικού εμπορίου σε λίγα χέρια, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ε.Ε, για να διευκολυνθεί η διευρυνόμενη κεφαλαιοκρατική αναπαραγωγή, σε περιόδους κρίσης η ύφεσης της καπιταλιστικής οικονομίας. 

Αυτό τον σκοπό υπηρετούν οι εξοντωτικές φορολογίες στους μικρομεσαίους του χωριού και της πόλης, τα διάφορα χαράτσια, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μαζί με την κατάργηση της Κυριακής <<αργίας>> στο χώρο της αγοράς. 

Αυτή την πολιτική με συνέπεια υπηρετεί η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) ως συνέχεια των προηγούμενων. Για αυτή την πολιτική φωνάσκει η Ν.Δ, που νοιώθει ότι είναι αδικημένη, γιατί είναι δική της πολιτική και της την έκλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή την πολιτική είναι έτοιμη να υπηρετήσου όλα τα κόμματα του <<ευρωμονόδρομου>> , του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, από το κόμμα με νέο ΑΦΜ της Γεννηματάς, ΛΕΒΕΝΤΗ, ΠΟΤΑΜΙ, μέχρι τους << μπράβους >> των μεγάλων αφεντικών – καπιταλιστών, την << χρυσή αυγή >>. 

Η διέξοδος του λαού δεν βρίσκεται στις πολιτικές διαχείρισης του αστικού πολιτικού συστήματος, που όλο θα πέφτει σε έναν φαύλο κύκλο φτώχειας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας, κακοπληρωμένης δουλειάς, δουλειάς χωρίς δικαιώματα, άλλα στην πολιτική της κοινωνικής – πολιτικής ανατροπής, με στόχο την εργατική – λαϊκή εξουσία.

Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν τα εχέγγυα της ελπίδας, για την δράση και την κινητοποίηση του λαού, για την προοπτική που έχει ανάγκη, για να ευημερεί και να ζει όμορφα με ασφάλεια και ειρήνη. 
 
Παναγιώτης Σαββίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου