Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

«Μετά τις εκλογές τι, ορέ παλικάρια;»






Της Κάλι Καρά

Σε μέγα ζήτημα έχει ανακηρυχθεί στο πολιτικό και μιντιακό σκηνικό το πότε θα γίνουν εκλογές. Ζητείται Πουαρό να μας απαντήσει αν θα γίνουν το '18 ή το '19.

Μέσα σε συνθήκες, που το αστικό πολιτικό σύστημα ψάχνεται για τα καλά και αναζητά σχήματα τέτοια που να παίξουν το ρόλο του «πρωταγωνιστή» ή και του κομπάρσου στο παιχνίδι του διπολισμού, της απορρόφησης της λαϊκής δυσαρέσκειας σε ανώδυνους δρόμους, νάτοι εμφανίζονται αυτοί που επαγγέλλονται τη «νιότη», τη «φρεσκάδα» και το «άφθαρτο», ενώ κουβαλάνε επάνω τους όλη τη σκουριά  ενός παρελθόντος που προσπαθεί να μεταμφιεστεί για να επιβιώσει και στο μέλλον. 

Μεγάλη η κινητικότητα στα αστικά κόμματα, με συγχωνεύσεις κομμάτων, με μεταγραφές, με ανεξαρτητοποιήσεις και άλλα αστικά τερτίπια για την εξαπάτηση άλλη μία φορά του ελληνικού λαού.

Όλα τα «καλά παιδιά» στην πίστα για την εξουσία με κοινό στόχο να μη θιγεί η κοινωνική συνοχή, για να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η καπιταλιστική ανάπτυξη.


- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας Όσκαρ πολιτικής εξαπάτησης των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, έχει καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ τριάμισι χρόνων, να ολοκληρώσει μια σειρά από βρώμικες αποστολές για το κεφάλαιο, που οι προηγούμενοι άφησαν στη μέση, κερδίζοντας τα εύσημα από τα ...«γεράκια», όπως αποκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ παλιότερα.
- Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γόνος της πολυετούς «Δυναστείας» στη χώρα μας, ετοιμάζει πυρετωδώς το κουστούμι του πρωθυπουργού.

- Η κυρία, που έβγαλε το καπελάκι του ΠΑΣΟΚ και φόρεσε το «μοντέρνο» συνολάκι της αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής, μιλάει νομίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

- Ο αρχηγός του Ποταμιού που από τη στιγμή που άνοιξε το σακίδιο που φορούσε, αποκαλύφθηκε όλος ο θησαυρός των αντιδραστικών θέσεων, γνωστών από όλες τις αστικές δυνάμεις. Αφού η κοίτη του Ποταμιού είναι η ΕΕ, η εκβολή του είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει στις πλάτες του ελληνικού λαού.

- Ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικεί η υπόδικη εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, θεωρώντας ρεαλιστικό το στόχο του διψήφιου ποσοστού στις επικείμενες εκλογές.

Τελικά, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές τι θα αλλάξουν όλοι αυτοί οι μνηστήρες της εξουσίας;

Θα καταργήσουν τους εκατοντάδες αντεργατικούς - αντιλαϊκούς - αντιασφαλιστικούς νόμους που φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό και τα παιδιά του;

Θα επιστρέψουν στους συνταξιούχους όσα τους άρπαξαν;

Θα αυξήσουν τους μισθούς, θα βάλουν φραγμό στην εργασιακή ζούγκλα, θα ανακουφίσουν τους ανέργους, θα προστατεύσουν τη λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς;

Θα καταργήσουν τα νέα προνόμια στο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις και «αναπτυξιακούς» νόμους), που εξυπηρετούν το στόχο της ανάκαμψης των κερδών και της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;

Θα αφαιρέσουν το ρόλο χωροφύλακα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την εξυπηρέτηση επικίνδυνων γεωστρατηγικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή που βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο το λαό μας;

Το συμπέρασμα που επιβεβαιώνεται είναι ότι καμιά πολιτική δύναμη, που αποδέχεται την καπιταλιστική οικονομία, την αστική εξουσία, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική υπέρ των εργαζομένων. Καμιά κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού δεν μπορεί να ανοίξει το δρόμο για φιλολαϊκές ανατροπές. Η ανάκαμψη του καπιταλιστικού κέρδους και τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και σύγχρονες ανάγκες είναι ασυμβίβαστα.

Διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα μπορεί να δώσει μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η συμμετοχή στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κόμματά του.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου