Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

«Ικανοί» είναι οι εκλεγμένοι που βάζουν εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική


Σε εκδήλωση για τις εκλογές μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ο Χ. Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών
Ο Χ. Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας Νεάπολης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/1 η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΚΟΒ Νεάπολης - Συκεών του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος, και ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χαράλαμπος Βέλλης.
 Ακολούθησαν παρεμβάσεις από μέλη φορέων του κινήματος της ευρύτερης περιοχής, ενώ το δικό τους ξεχωριστό στίγμα έδωσαν και εργαζόμενοι του δήμου που συμμετείχαν μαζικά και θα εκπροσωπηθούν και στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Ο Σ. Αβραμόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, ανέδειξε την ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων όσον αφορά το «αφήγημα» της ανάπτυξης και τους γενικότερους σχεδιασμούς τους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οπως είπε, το βασικό ζήτημα είναι «ανάπτυξη από ποιον και για ποιον», αναδεικνύοντας πως η μέχρι τώρα πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας και της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, υπονομεύοντας τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Σε αυτό το ζήτημα έφερε ως παραδείγματα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που επικρατεί στην αντισεισμική θωράκιση δημόσιων κτιρίων, σχολείων κ.ο.κ., την κατάσταση στον τομέα των μεταφορών των πολιτών (ΟΑΣΘ, ΜΕΤΡΟ), στο δίκτυο ύδρευσης (ΕΥΑΘ) κ.ά.


Αφού πραγματοποίησε έναν μικρό απολογισμό για τη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε, λέγοντας ότι «η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο Νεάπολης - Συκεών και στην Περιφέρεια, είναι στόχος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, θα κάνει την πραγματική διαφορά».
 Από την πλευρά του, ο Χ. Βέλλης, αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην καθημερινότητα του δήμου Νεάπολης - Συκεών, άσκησε κριτική τόσο στη σημερινή διοίκηση του δήμου, του Σ. Δανιηλίδη, όσο και στη μείζονα αντιπολίτευση του Λ. Ωραιόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ) για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθήθηκε, που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στήριξε πρώτα από όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ανέδειξε το ζήτημα της ανταποδοτικότητας, της φορολογίας και της οικονομικής αυτοδυναμίας του δήμου, ο οποίος, όπως ανέφερε, χρησιμοποιώντας μια σειρά από παραδείγματα, φορτώνει τα βάρη στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους μικρούς επαγγελματίες, «αφήνοντας στο απυρόβλητο» το μεγάλο κεφάλαιο.

Επιπλέον, στάθηκε στην υπάρχουσα κοινωνική πολιτική του δήμου, η οποία υστερεί από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, ενώ στηλίτευσε τη στάση της δημοτικής αρχής να αρνηθεί να στηρίξει τα λαϊκά νοικοκυριά απέναντι στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Τέλος, αναδεικνύοντας μια σειρά λόγων για τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο κατέληξε πως: «"Ικανός" είναι μόνο ο δήμαρχος που δεν θα είναι "yes man" στην κυρίαρχη πολιτική. "Ικανός" είναι μόνο ο δήμαρχος που θα οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού, παρεμποδίζοντας την κυρίαρχη πολιτική, κερδίζοντας μαζί με τον λαό μικρές και μεγαλύτερες νίκες, ανοίγοντας τελικά το δρόμο της ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ριζοσπάστης     Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου