Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Μ' ένα σφηνάκι πετρέλαιο... ξεχνιέσαι


«Διεξάγουμε συνομιλίες τώρα με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες... Θα ήταν διαφορετικά αν μπορούσαμε να τις έχουμε να παράγουν το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα». Η δήλωση ανήκει στον Τζον Μπόλτον, σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ, στην απόπειρά του να εξηγήσει και να αποκαλύψει την πρεμούρα για την πραξικοπηματική πολιτική αλλαγή στη Βενεζουέλα, που έχει κατά το γενικώς αποδεκτό (CIA world factbook) τα μεγαλύτερα διαπιστωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο! 
Η ωμή παραδοχή ότι για τον μαύρο χρυσό «όλα μπορούν να τελειώσουν όπως πρέπει» συνοδεύτηκε κι από μπόλικη φιλανθρωπία. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο έδωσε 20.000.000 δολάρια στον Γκουαϊδό ως πραξικοπηματικό χαρτζιλίκι και το βάφτισε φιλανθρωπική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα.

Για όποιον σκέφτεται πως δεν μας κόφτει εμάς τι βρωμιές θα γίνουν για το βενεζουελάνικο απόθεμα μαύρου χρυσού, που υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια βαρέλια (εξαπλάσιο αυτού των ΗΠΑ), επιδεικνύοντας έτσι ανοχή σε χούντες, αίμα, δάκρυα, προσφυγιά και «νομιμότητες» αναγνωρίσεων τύπου Ευρωκοινοβούλιο, έχω και μια είδηση - συναγερμό. 
Μια είδηση που, όπως λέμε οι νομικοί, εμπνέει φόβο σε κάθε έμφρονα άνθρωπο, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον Ερντογάν με ανά χείρας τη συμφωνία των Πρεσπών, ως μοντελάκι «επίλυσης των διαφορών» σε Κύπρο, Αιγαίο και ίσως αύριο Θράκη:
  • Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο «οικόπεδο 10», η «ExxonMobil» χτύπησε - απ' ό,τι φαίνεται και ήδη διοχετεύεται στα ΜΜΕ - και βρήκε ένα μεγάλο και πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου!... Οπότε η φυσική συνέχεια, ως δηλητηριώδες αέριο, είναι αυτό που θα ακούσουμε πιθανότατα και ως προεκλογικό διακύβευμα στην περιοχή. Είτε η ίδια η Ουάσιγκτον είτε τα τρόλια της θα βγουν και θα λένε πως άμα δεν κάνουν ό,τι τους πει, μα ο Αναστασιάδης, μα ο Ερντογάν, μα ο Τσίπρας θα γίνουν Μαδούρο της Νοτιοανατολικής - ΝΑΤΟικής Μεσογείου...
Για να προετοιμαστεί κατάλληλα το πόπολο και να καταπιεί το ξαφνικό εμμονικό ενδιαφέρον για το λαό της Βενεζουέλας, έχουν ήδη επιστρατευθεί όλα τα μέσα, ιερής και ανίερης κοινωνικής δικτύωσης. Ετσι τώρα τα φώτα πέφτουν στη σύζυγο του Μαδούρο που εμφανίζεται ως καλοδιατηρημένη «βαρονέσσα ναρκωτικών» που τον έχει του χεριού της, λύνει και δένει και φταίει για όλα ως «Εβίτα Περόν της Βενεζουέλας»...

Οπότε θα πάμε σε εκλογές με διαρροή πολιτικού αερίου, με survivor εκδοχές της νομιμότητας και με ένα διεθνές δίκαιο που θα μετριέται σε βαρέλια αργού. Ηδη δε στην Αλεξανδρούπολη, που κρατάει μετά τις Πρέσπες το όνομά της (εδώ γελάνε ως και οι Πρέσπες), ξεφυτρώνουν οι πρώτες μεγάλες δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου σε σχήμα γιγάντιων βυζιών εμφυτευμένων στο σώμα της γης. Και μιας και το αργό πετρέλαιο γράφει ιστορία στην άπταιστο πατριδοκαπηλική, τη γλώσσα των ιμπεριαλιστών όπου γης, ας έχουμε κατά νου, εμείς που αναγνωρίσαμε ως γλώσσα τη μακεδονική, ότι ήδη συνεδρίασε η Βουλή της ΠΓΔΜ, στα Σκόπια, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά την αλβανική γλώσσα.

Οποιος αναρωτιέται για τα μελλούμενα, δεν χρειάζεται να μαστουρώνει φύλλα της Πυθίας. Αρκεί ένα σφηνάκι πετρέλαιο να καταπιεί από το κοντινότερο βενζινάδικο και θα τα δει όλα...



1 σχόλιο:


  1. Τί ασχολιώμαστε με την Πολιτική Σαπίλα "Alexis Tsipras" την Πετάμε και ΦΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!!!

    ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΙΜΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑ" ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

    ΣΚΙΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ... ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟ "ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ" ΓΙΝΕΤΕ το "ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"!

    ΞΑΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΟΙΝΟΗ!!! ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΈΝΑΝ "ΝΕΟ" ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!

    ... οι λίγοι ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και οι πολλοί ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή