Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Το κόλπο γκρόσο του Έλληνα προφεσόρ είναι η θεωρία των δύο άκρων για τον Κώστα Πελετίδη



Χυτήριο, Χρυσή Αυγή, επίθεση στο ΚΘΒΕ από τον Ιερό Λόχο και Κώστα Πελετίδη επιχείρησε να εξισώσει ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή την υπόθεση Rotting Christ. Άμεση απάντηση από Νίκο Σοφιανό και Δήμο Πατρέων. 

Αν κάποιος δεν κατάλαβε πού στοχεύει αυτός ο ντόρος πέρι δήθεν λογοκρισίας του δήμου Πάτρας στη συναυλία των “Rotting Christ”, τι πάει να ξεπλύνει και αν κρύβει κάποια άλλη ανησυχία, ήρθε η δήλωση του Έλληνα προφεσόρ – κατά Αλέξη Τσίπρα – να τα κάνει όλα λιανά:




Ποιο είναι λοιπόν το κόλπο γκρόσο του Νάσου – προφεσόρ Ηλιόπουλου; Να ληστέψει το νομισματοκοπείο; Να τα πάρει από τους πλούσιους και να τα δώσει στους φτωχούς; Να νικήσει ο κόσμος της εργασίας και τα δικαιώματά του; Όλα τα παραπάνω μαζί; Όχι και πάλι όχι.

Ρίχνει ένα σμπάρο και στοχεύει δύο τρυγόνια: Αφενός να μας πει πολύ στενοχωρημένος, είναι η αλήθεια, πως η κόκκινη δημοτική αρχή, αυτή που δε δίνει δημόσιους χώρους στη ΧΑ και σέρνεται στα δικαστήρια για το λόγο αυτό υποχωρεί στις ακροδεξιές, σκοταδιστικές πιέσεις και να ξεπλύνει την αριστερή, προοδευτική μας κυβέρνηση, που κρύβεται πίσω από την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τις παρασπονδίες του κακού συνεργάτη Καμμένου, που τώρα όμως έφυγε, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την ανοχή απέναντι στο φασισμό και πρωτίστως για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο σύστημα που τις γεννάει.

Οι προκλήσεις αυτές δεν έμειναν αναπάντητες από τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών της ΛΑΣΥ, Νίκο Σοφιανό ο οποίος επεσήμανε τις ευθύνες του Σύριζα για την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ κουνά το δάχτυλο με αθλιότητες στο δήμο Πάτρας:

«Ο κ. Ηλιόπουλος, η λύση ανάγκης για τον δήμο της Αθήνας που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση όσον αφορά την εκλογική μάχη στην Αθήνα, γι’ αυτό και επέλεξε να κάνει προεκλογικό αγώνα με αθλιότητες για τον δήμο Πάτρας.

Ο υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας τώρα, και πριν περιφερειακός σύμβουλος με την κ. Δούρου, αντί να παρακολουθεί με ανησυχία την τροπολογία της κυβέρνησής του στον Ποινικό Κώδικα, που ρίχνει στα μαλακά την ηγεσία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, κουνάει το δάχτυλο, αναπαράγοντας ψέματα για υποτιθέμενη λογοκρισία του δήμου σε συναυλία ενός συγκροτήματος.

Δεν προλάβαινε, υλοποιώντας τα μνημόνια που ψήφισε μαζί με τον Καμμένο και τους άλλους ακροδεξιούς υπουργούς, με τους οποίους βρισκόταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο, να μάθει ότι ο δήμος της Πάτρας είναι ο δήμος που απαγόρευσε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ΧΑ στην πόλη, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να οδηγηθεί σε δίκη από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση γι’ αυτή του την επιλογή.

Ο λαός της Αθήνας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Επιπλέον, ο δήμος Πάτρας, μετά το μεσημεριανό δελτίο τύπου για το θέμα, εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:
«Ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κ. Ηλιόπουλος, με σημερινή του δήλωση, αναμασά την άθλια συκοφαντία περί δήθεν “λογοκρισίας”. Είναι θράσος και πρόκληση ο μέχρι πρότινος υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση ώστε να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τους εθνικιστές του Καμμένου και που στελέχη της φωτογραφιζόνταν με χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο, να επιχειρεί να ταυτίσει τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας με τους φασίστες. Μιλώντας για «λογοκρισία» παραποιεί την πραγματικότητα, αντιγράφοντας τον Γκέμπελς.
Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής».
Ο πατραϊκός λαός και οι μαζικοί φορείς του, που με την κινητοποίησή τους και το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης συνέβαλαν στην αθώωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που δικάστηκε γιατί δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή, έχουν βγάλει συμπεράσματα και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές του Μαΐου».
Με πληροφορίες από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου