Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Εμείς δεν θέλουμε και δεν θα ζήσουμε με επιδόματα. Να δοθούν κανονικά η 13η και η 14η σύνταξη που είναι δικά μας χρήματα (AUDIO)





Εμείς δεν θέλουμε επιδόματα, δεν θα ζήσουμε με επιδόματα. Να δώσουν κανονικά τα δώρα που έχουν κόψει, δηλαδή την 13η και την 14η σύνταξη, που είναι δικά μας χρήματα, είναι πληρωμένα, σε όλη μας τη ζωή και που τα πληρώνουν και τα παιδιά μας σήμερα, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 15 Μάη σε εκπομπή της ΕΡΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν τα χρήματα που θα καταβληθούν στις 20 Μάη στους συνταξιούχους αποτελούν μια «ανάσα», σημείωσε ότι, πρέπει να δούμε πόσο μας έχουν κόψει αυτήν την ανάσα, όταν όλα αυτά τα χρόνια έχουν ισοπεδώσει κυριολεκτικά τις συντάξεις μας, τις επικουρικές, τις αποδοχές που είχαμε, την υγεία, κοινωνικά δικαιώματα που τα δουλέψαμε σε όλη μας τη ζωή και όταν έρχονται να σου δώσουν ένα επίδομα προεκλογικό, ενώ μας έχουν τσακίσει κυριολεκτικά και είναι, και αν θέλετε, και αποτέλεσμα ενός αγώνα που έχουν πραγματοποιήσει οι συνταξιούχοι όλο το προηγούμενο διάστημα, που δεν καθόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτές τις λογικές, που παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας έχουν αφαιρέσει. Δηλαδή, αναρωτήθηκε ο Δ. Κουμπούρης, να τους πούμε και ευχαριστώ για τα ψίχουλα που μας δίνετε και σας ευχαριστούμε για όσα μας έχετε περικόψει και μας τσακίσατε μέχρι σήμερα;

Δεν μπορούμε, συμπλήρωσε, να ζήσουμε ούτε με επιδόματα, ούτε με ορισμένες «παροχές» που δεν υποκαθιστούν τις τεράστιες απώλειες που έχουμε, την ώρα που μάλιστα ισχύουν οι μνημονιακοί νόμοι και οι πολιτικές μέχρι το 2060, με τα «ματωμένα πλεονάσματα». Παράλληλα, συνέχισε, η κυβέρνηση έκοψε το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους, έκοψε τις επικουρικές συντάξεις, ενώ ο νέοι συνταξιούχοι από το 2019 θα έχουν περικοπές από την λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Έτσι μαζί με τις περικοπές που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, διαμορφώνεται συνολικά μια τραγική κατάσταση για τους συνταξιούχους, κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

Αναφερόμενος στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σ' αυτές τις εκλογές, ο Δήμος Κουμπούρης κάλεσε τη νέα γενιά να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, την υπόθεση αυτή που λέει το ΚΚΕ μέχρι το τέλος. Να προασπίσει τα δικαιώματά της, αλλά να πάρει στα χέρια της την παραγωγική βάση και την οικονομία, για να δουλέψει η οικονομία όχι για τα κέρδη των λίγων, όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, αλλά για τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων για να ζήσει μια καλύτερη ζωή, με ωράρια, με μόρφωση, με άδεια, με εργασία, με κατοικία, με υγεία και με όλα τα δικαιώματα που πρέπει να ζει σήμερα ένας άνθρωπος, κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου