Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ψήφος Αγώνα, Συνέπειας και Ελπίδας



Ψήφος Αρχών και όχι ψήφος στους ευκαιριακούς άρχοντες
Την Κυριακή θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.
 
Πριν καν αρχίσει η προεκλογική περίοδος, είδαμε να επιβεβαιώνεται το γνωμικό ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων διαλόγων, καταγγελιών, αλληλοκατηγοριών και προσωπικών αντεγκλήσεων χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος πραγματικής αυτοκριτικής.

Οι ηγεσίες και τα στελέχη των αστικών κομμάτων που εμπλέκονται στη διαδικασία των εκλογών και με αγωνία ζητάνε την ψήφο μας, δείχνουν πως ο μοναδικός τους στόχος είναι η κομματική και προσωπική επιβίωση και όχι το κοινό συμφέρον.

Η αποποίηση της οποιασδήποτε ευθύνης των κομμάτων τους για τη μέχρι σήμερα πορεία της χώρας και η μετακύλιση των όποιων ευθυνών σε άλλους, καθώς και η καθημερινή και συνεπής αγωνιώδης προσπάθεια υποβάθμισης, αλλοίωσης ή απόκρυψης των πραγματικών προβλημάτων της χώρας είναι η απόδειξη.


Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά δεν γίνεται καμία πραγματική συζήτηση πέραν των επιφανειακών και ευκαιριακών αντιπαραθέσεων για τα θέματα της οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας, των Εργασιακών, των εργατικών δικαιωμάτων, της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων, των διεθνών σχέσεων και της Εξωτερικής Πολιτικής και βέβαια για αυτά της Εθνικής μας Αμυνας.
 
Αφού λοιπόν κανένας από τα αστικά κόμματα δεν δείχνει τη διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά και προκειμένου να σχηματοποιήσουμε κάποια άποψη για όλα αυτά, εμείς, που συνειδητά επιλέξαμε να υπηρετήσουμε και να συμμετέχουμε ενεργά στην Αμυνα και Ασφάλεια της χώρας, ας αναλογιστούμε τι έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες για τα οικεία σε εμάς θέματα όπως:
  • Εθνική Στρατηγική, Πολιτική Εθνικής Αμυνας, Στρατιωτική Στρατηγική, Μαχητική Ικανότητα και Σχεδίαση
  • Σχεδίαση και υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων
  • Εθνική Αμυντική Βιομηχανία
  • Κόστος εξασφάλισης της αμυντικής ικανότητας της χώρας
  • Κόστος συμμετοχής σε συμμαχίες και οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ ή ΕΕ και σε αποστολές αυτών
  • Προσωπικό των ΕΔ.
Προφανέστατα μια τέτοια ανασκόπηση αφήνει μια πικρή γεύση, αφού η απόσταση λόγων και έργων είναι τεράστια και τα αποτελέσματα φαίνεται διαχρονικά να μην είναι θετικά.

Από το αποτέλεσμα η αξιολόγηση των κυβερνώντων τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες δεν μπορεί παρά να είναι αρνητική
.
Η αποκάλυψη του προσχηματικού λόγου για τη μη σωστή αντιμετώπιση και επίλυση των διαφόρων θεμάτων της Εθνικής Αμυνας και Ασφάλειας καθώς και των προβλημάτων των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μάς πληγώνει, αλλά δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Πρέπει να μας δυναμώνει και να μας οδηγεί σε δρόμους αναζήτησης λύσεων με αναθεώρηση θέσεων/απόψεων, ξεσκέπασμα και καταγγελία περίεργων ενεργειών και μεθοδεύσεων και με αγωνιστική δράση.

Ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος μελετητής/παρατηρητής εξετάζοντας/μελετώντας διαχρονικά τον τρόπο αντιμετώπισης του συνόλου των θεμάτων της Εθνικής Αμυνας, τις προτάσεις, ενέργειες και δράσεις, αβίαστα θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ είναι το πιο συνεπές κόμμα σε θέσεις, προτάσεις και ενέργειες χωρίς εσωτερικές παρεμβάσεις για:
  • Την ανάδειξη και πραγματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων του προσωπικού και των μέσων.
  • Την ανάδειξη της ανάγκης του πλήρους διαχωρισμού των πραγματικών εθνικών στόχων από αυτούς που το ΝΑΤΟ, η ΕΕ ή οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει στη χώρα και του επανασχεδιασμού για την επίτευξη αυτών των εθνικών στόχων.
  • Την ανάγκη προγραμματισμού, ακόμα και υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων για υλοποίηση ενός πραγματικού εθνικού σχεδίου, το οποίο θα βασίζεται και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις εθνικές ανάγκες.
  • Τον επανασχεδιασμό και αναγέννηση της εθνικής κρατικής αμυντικής βιομηχανίας.
  • Τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Την εκπαίδευση των στελεχών και των στρατευσίμων.
  • Τη συμμετοχή και προσφορά των ΕΔ στην πολιτική προστασία καθώς και στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων του κοινωνικού συνόλου.
  • Την ενδυνάμωση του δημοκρατικού φρονήματος των στελεχών.
Είναι βέβαια αλήθεια ότι η συνεπής και συνεχής αυτή προσπάθεια του ΚΚΕ για τα θέματα της Εθνικής Αμυνας και Ασφάλειας δεν είχαν διαχρονικά την προβολή που ίσως θα έπρεπε να είχαν από το ίδιο το ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί, αναλυθεί και παρουσιαστεί κάποια άλλη στιγμή.

Αυτή η συνέπεια λόγων και έργων που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορα τόσο τα αστικά κόμματα όσο και συμμαχικά σχήματα, οργανισμούς και κράτη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Ειδικότερα οι περίεργες αυτές συμμαχίες και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχτούν την ύπαρξη ενός κόμματος που γι' αυτούς απειλεί την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους.
 
Αυτός προφανέστατα είναι ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται μια ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των προσπαθειών συκοφάντησης και απαξίωσης του ΚΚΕ.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους που προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να εμφανίζουν ότι τάχα το ΚΚΕ είναι απέναντι στα συμφέροντα των στελεχών και -το χειρότερο και ψευδέστερο- ότι δεν εξυπηρετεί όσο πρέπει τα εθνικά συμφέροντα.

Συνάδελφοι,
 
Εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για πάρα πολλούς άλλους, τώρα είναι η ώρα.

Η ώρα να παραμερίσουμε τα διάφορα τεχνικά εμπόδια, που διαχρονικά έχουν προσπαθήσει να στήσουν τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας και οι διάφοροι συνεργάτες τους με την αμέριστη καθοδήγηση και στήριξη των μηχανισμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να κάνετε το βήμα.

Η ώρα να δείξουμε την απογοήτευση και την αποδοκιμασία για τη μέχρι σήμερα πορεία της χώρας.

Η ώρα να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια που οδηγεί στο δρόμο της διεκδίκησης και των λύσεων.

Η ώρα να αχρηστεύσουμε τις παγίδες και τα ψεύτικα διλήμματα.

Η ώρα για να υψώσουμε έναν δυνατό τοίχο στο φασισμό.

Η ώρα του απεγκλωβισμού από προκαταλήψεις.

Η ώρα Ψήφου Αρχών και όχι ψήφου στους ευκαιριακούς άρχοντες.

Η ώρα Ψήφου Αγώνα, Συνέπειας και Ελπίδας.

Η ώρα της συμπόρευσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Τώρα είναι η ώρα να ψηφίσουμε ΚΚΕ.

Γιώργος ΡΟΪΔΗΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
 
 
Ριζοσπάστης  Τρίτη 21 Μάη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου