Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Τελικά τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο, εκεί που κατεβαίνουν κομμουνιστές;

 
 
Θέλει ο Πασόκος να κρυφτεί και οι εκλογές δεν τον αφήνουν
Ας εξετάσουμε την περίπτωση αυτή βήμα-βήμα:

Πρώτο βήμα: ο λαός προδίδει το μεγάλο ηγέτη, που τον έσωσε από την πείνα και τα μνημόνια, αλλά έμειναν πίσω οι νόμοι τους να τα θυμίζουν. Ντροπή, τόση αχαριστία, όνειδος σε όσους δεν εκτίμησαν τον ευεργέτη, και τώρα οι ευεργεσίες του είναι λέει υπό αίρεση, γιατί θα τις έδιναν μόνο αν ξαναβγεί, με αντάλλαγμα. Δεν είστε λαός εσείς. Κάλλιο να φύγετε όλοι μετανάστες και να βρίζουμε αυτούς που πάνε στην ΕΕ και ψηφίζουν τους κομμουνιστές, άκουσον-άκουσον!

Δεύτερο βήμα: μην τολμήσει κανείς να μη στηρίξει το Νάσο (όχι το Γαλακτερό, τον Ηλιόπουλο) και τη Ρένα Δούρου, η οποία -κοίτα να δεις τι σύμπτωση- παρέδωσε έργο μέχρι και τώρα, μία μέρα πριν τις εκλογές, γιατί θα γίνει χαμός, σεισμός, νεοφιλελευθερισμός και θα χάσουμε τον επίγειο παράδεισο και τις κατακτήσεις που ανοίγουν τον τρίτο δρόμο προς τη σοσιαλιστική μετάβαση.


Τρίτο βήμα: η παράταξη του Ρώρου στην Πάτρα μένει στα κρύα του λουτρού. Από το ύψος του 7%, λέει πως το 60% που είχε ο Πελετίδης στο δεύτερο γύρο του 14′ οφειλόταν στους Συριζαίους. Τώρα όμως που ο Πελετίδης έχει 40% από τον πρώτο γύρο, αυτοί δίνουν ουσιαστικά οδηγία για ψήφο κατά συνείδηση, και αναρωτιέσαι -όπως ο Ζαραλίκος- πού θα την βρουν για να την ακολουθήσουν… 
Κι έρχεται σα γνήσιος Πασόκος ο Αναγνωστόπουλος, αδελφός της υπουργού, να συνεχίσει το ίδιο βιολί πως το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο, τέρμα η ασυλία και τα σχετικά.

Τέταρτο βήμα: προχωράς διακριτικά σε έμμεση αλλά μη ανοιχτή στήριξη του Πασόκου υποψήφιου στην Καισαριανή, για να χτίσει τη μεγάλη “προοδευτική συμμαχία”.

Οφείλω να πω πως ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, στην ομιλία του αναγνώρισε τις προσπάθειες που έγιναν, για να περάσει επιτέλους το Σκοπευτήριο στο λαό της πόλης. Θετική στάση και παρουσία.
40 people are talking about this

Την ίδια στιγμή, αφήνεις ανοιχτές μπηχτές και ψέματα ότι ο κομμουνιστής δήμαρχος Καισαριανής δε δέχτηκε να παραλάβει τον ιστορικό χώρο στο Σκοπευτήριο από την κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι πως απλώς δεν έδωσε το “παρών” στη φιέστα που έστησε η κυβέρνηση για να δείξει πως είναι δικό της κατόρθωμα αυτό που διεκδικούσαν χρόνια οι Καισαριανιώτες και κατάφεραν με τον αγώνα τους. Αλλά δε μασάς, ποιος το ξέρει και ποιος θα μπει στον κόπο να το ψάξει.

Και για να δέσει το γλυκό βάζεις τη σελίδα-φερέφωνό σου να αναπαράγει το ίδιο ψέμα, μπας και το πιστέψει κανείς.

Πέμπτο βήμα: βάζεις το στρατό των συριζοτρόλ να λένε πως οι κομμουνιστές δίνουν γραμμή να ψηφίσουν τη Δεξιά. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει, ζει πάντα μέσα σου, όσο κι αν πασχίζεις να το κρύψεις.

Το ΚΚΕ Κουτσουμπα αύριο ψηφίζει τους υποψηφίους του Μητσοτάκη
Πατούλη στην περιφέρεια και Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων
32 people are talking about this

Και ο κατάλογος με τα βήματα προς τον πάτο θα μπορούσε να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Πχ με κάποια ερωτήματα για το δήμο του Βόλου, όπου ο Μπέος βγήκε από την πρώτη Κυριακή; Πόσες ροζ πινελιές είχε το μαύρο μέτωπο που τον στήριξε; Πού πήγαν οι ψήφοι των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ; Τι βγαίνει από τους πίνακες για τις πιθανές μετακινήσεις; Και τι απέγιναν οι εκκλήσεις για αντιφασιστικά μέτωπα στο β’ γύρο του 14′, για να πριμοδοτηθεί ο δικός τους υποψήφιος;

Βάζουμε επίλογο με ένα ρητορικό ερώτημα: τι πιστεύετε πως ψηφίζει τελικά ο στενός πυρήνας των Συριζαίων στο δεύτερο γύρο; Δίνουν γραμμή να υπερψηφιστούν οι κομμουνιστές, για να μείνουν συνεπείς στα δικά τους “ενωτικά, αριστερά καλέσματα”; Ή μήπως δείχνουν πως τους Πασόκους πολλοί μισήσανε, την Πασοκιά τους όμως όχι;

Η απάντηση σε λίγες ώρες…

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ

    ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΈΧΕΙ ΟΎΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή