Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΚΚ Σουηδίας: "Σοσιαλισμός και ναζισμός είναι τα ακριβώς αντίθετα...Γιατί ο σοσιαλισμός είναι η μόνη εναλλακτική λύση από τον καπιταλισμό"



ΚΚ Σουηδίας: "Σοσιαλισμός και ναζισμός είναι τα ακριβώς αντίθετα...Γιατί ο σοσιαλισμός είναι η μόνη εναλλακτική λύση από τον καπιταλισμό".

Το ΚΚ Σουηδίας το προηγούμενο ΣΚ είχε ανοιχτές συγκεντρώσεις σε 9 πόλεις της Σουηδίας. Ο Στόχος ήταν να κάνει μαζική εμφάνιση, πολιτική ενημέρωση και να οργανώσει φίλους και ψηφοφόρους.

Δεν άρεσε σε όλους...

Σε μια από αυτές τις πόλεις ένας τοπικός πολιτικός διαμαρτυρήθηκε γιατι η Μορφωτική Ομοσπονδία Εργατών νοίκιασε αίθουσα σε ένα κόμμα που προπαγανδίζει τον κομμουνισμό! 

"Ο κομμουνισμός και ο ναζισμός, έχει αποδειχθεί, είναι το ίδιο επικίνδυνα και καταστροφικά για την ανθρωπότητα γιατί είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα, δήλωσε" 

Είναι η γνωστή καραμέλα της ΕΕ.

Διαβάστε αποσπάσματα της απάντησης του προέδρου του ΚΚ Σουηδίας Andreas Sörensen

"Ειναι ανιστόρητο να εξισώνει κανείς τον κομμουνισμό με τον ναζισμό. Δεν έχει να κάνει με διαφορετικές ιδεολογίες έχει να κάνει με δύο διαφορετικά οικονομικά συστήματα. Η οικονομία της Σ.Ένωσης είχε κεντρικό σχεδιασμό ενώ της Γερμανίας είχε καπιταλισμό ακριβώς όπως και σήμερα έχει η Σουηδία. Ο Ναζισμός είναι καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το αντίθετο του.

Η επίθεση της Γερμανίας στην Σ.Ένωση δεν ήταν μόνο Ναζιστική. Ήταν και καπιταλιστική. Ήταν πόλεμος ενάντια στον Σοσιαλισμό. Ήταν ταυτόχρονα η προσπάθεια του καπιταλισμού να κερδίσει νέες αγορές. Γιαυτό επεδίωξε να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε και να σκλαβώσει τους υπόλοιπους. 

Η σοσιαλιστική οικονομία κεντρικά σχεδιασμένη υπηρετούσε τους στόχους του λαού σε αντίθεση με την αναρχία της αγοράς που εξυπηρετεί μόνο το κέρδος. Η γονεϊκή άδεια, το εφτάωρο, η νόμιμη έκτρωση και άλλες εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις έγιναν την δεκαετία του 20 και 30 που οι εργαζόμενοι στις καπιταλιστικές χώρες ούτε στα όνειρά τους δεν τα είχαν δει...

Ο Ναζισμός έκανε το ακριβώς αντίθετο. Ειχε την υποστήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και μόλις πήρε την εξουσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές και σοσιαλιστές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διέλυσε τα συνδικάτα και εφάρμοσε εβδομάδα 60 ωρών όπως ήθελε το κεφάλαιο. Έτσι είναι φανερή η διαφορά. Είναι τα ακριβώς αντίθετα. Ο στόχος της εξίσωσης είναι προφανής. Να εμφανιστεί ο σοσιαλισμός σαν κάτι κακό. Γιατί; Γιατί ο σοσιαλισμός είναι η μόνη εναλλακτική λύση από τον καπιταλισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου