Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΣΟ


Αλληλεγγύη με το ΠΑΜΕ και τη γενική πανελλαδική απεργία των Ελλήνων εργαζομένων στις 24 Σεπτέμβρη




«Την αλληλεγγύη του με τους εργαζόμενους της Ελλάδας και το ΠΑΜΕ μπροστά στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη» εκφράζει το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα προχωρούν σε απεργία, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα, βάρβαρη επίθεση από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία χτυπά άμεσα το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία.

Η Ελληνική κυβέρνηση, για να πετύχει μεγάλη ανάπτυξη και κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, επιτίθεται στα εργατικά Συνδικάτα και στη λειτουργία τους, επιβάλλοντας ηλεκτρονικά μητρώα για όλους τους εργαζόμενους που είναι μέλη στο Συνδικάτο. Με αυτόν τον τρόπο οι εργοδότες θα μπορούν να γνωρίζουν ποιοι εργαζόμενοι είναι μέλη Συνδικάτων.


Επίσης, η Ελληνική κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για όλες τις αποφάσεις των Συνδικάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι συλλογικές διαδικασίες των Συνδικάτων, οι συνελεύσεις και οι συζητήσεις τους, θα υπονομευτούν και θα καταργηθούν. Επίσης ανοίγει το δρόμο για άμεση παρέμβαση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στα Συνδικάτα.

Αυτά τα μέτρα κατά των εργατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στόχο έχουν την διασφάλιση των κερδών και της ανάπτυξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν τεράστια επίθεση όχι μόνο κατά των εργαζομένων της Ελλάδας, αλλά επίσης για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Γιατί εάν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, θα προωθηθούν και στις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα. Το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση κερδήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, με τεράστιες θυσίες από τους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας και του ΠΑΜΕ κατά της αντεργατικής βάρβαρης επίθεσης.

Το EUROF της ΠΣΟ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων, των συνδικάτων της Ελλάδας στις 24 Σεπτέμβρη και καλεί όλα τα Συνδικάτα της Ευρώπης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ με επιστολές, διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου