Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα για την ψήφο των ομογενών (AUDIO)





Στις πάγιες θέσεις που έχει το ΚΚΕ σχετικά με την ψήφο των ομογενών αναφέρθηκε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», σήμερα Δευτέρα 7 Οκτώβρη.

«Θα πρέπει να διευκολυνθούν οι Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό -ιδιαίτερα αυτοί που έφυγαν τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης- να μπορούν να ψηφίζουν», είπε, προσθέτοντας όμως πως «η βασική, η ουσιαστική διαφορά που έχουμε με το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ότι αυτό δεν μπορεί να είναι απεριόριστο».


Ο Γιάννης Γκιόκας εξήγησε πως δεν μπορεί το δικαίωμα τη ψήφου να πηγαίνει πίσω στο χρόνο σε μετανάστες τρίτης, τέταρτης και πέμπτης γενιάς οι οποίοι έχουν χάσει κάθε δεσμό με την Ελλάδα, δεν γνωρίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και το πιο σημαντικό δεν θα υποστούν τις συνέπειες της όποιας πολιτικής τους επιλογής.

Αναφερόμενος στα κριτήρια που θέτει το ΚΚΕ, υπογράμμισε πως αυτός που ψηφίζει θα πρέπει να έχει το σύνολο των οικονομικών και άλλων υποχρεώσεων που έχουν όλοι οι πολίτες του ελληνικού κράτους. Το δεύτερο είναι να υπάρχει ένα χρονικό όριο που έχει φύγει από την Ελλάδα όπως για παράδειγμα τα 30 χρόνια και το τρίτο η ψηφοφορία να γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία και όχι με επιστολική ψήφο.

Προειδοποίησε δε πως το σχέδιο της ΝΔ μπορεί να συμπεριλάβει μια ακόμη Ελλάδα, η οποία θα αλλοιώσει τον εκλογικό συσχετισμό και το εκλογικό σώμα.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου