Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Τι φοβάστε κύριοι της κυβέρνησης από μια διαδήλωση για την ειρήνη ;


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή στη Συρία, παρά την έντονη αστυνομοκρατία (ΦΩΤΟ)


Μαζική και μαχητική ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία, που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις στην πρεσβεία της Τουρκίας.

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη Συρία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας» οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν τη δολοφονική τουρκική στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας σε βάρος των Κούρδων της Συρίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τους μεγάλους κινδύνους που κρύβουν οι εξελίξεις για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Το ψήφισμα της Επιτροπής διάβασε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ενώ μίλησε και ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Επιτροπής εκ μέρους του ΠΑΜΕ.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η έντονη αστυνομοκρατία, με την οποία επέλεξε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κινητοποίηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την οδό Ρηγίλλης ώστε να μην μπορέσουν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση να προσεγγίσουν την τουρκική πρεσβεία, ενώ δεν επετράπη ούτε στα μέλη της Επιτροπής αλλά ούτε καν στον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση να θυροκολλήσουν το ψήφισμα.

Το ψήφισμα της κινητοποίησης

1 / 9
«Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2019, έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά χερσαία εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με την ονομασία "Πηγή Ειρήνης", που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή καθώς η Τουρκία συνεχίζει τη δολοφονική επιχείρηση σε βάρος των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, με την κάλυψη των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Δεν πρόκειται ούτε για αφέλεια ούτε για λάθος, όπως επιχειρεί η αστική τάξη και τα στηρίγματά της να μας πείσουν. Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων, για τη μοιρασιά της λείας στην ευρύτερη περιοχή μετά τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και οχτώ χρόνια στη Συρία, με στόχο τη διαμόρφωση νέου χάρτη με αλλαγή συνόρων στη Μ. Ανατολή.

Οι ίδιες οι εξελίξεις ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και όλους όσοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της συμφωνίας για τις βάσεις. Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί "προστασίας" που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από την τουρκική επιθετικότητα.

Οι ΗΠΑ άναψαν το "πράσινο φως" για την επίθεση ενάντια στον συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Στον περιλάλητο, άλλωστε, "Στρατηγικό Διάλογο" ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η κοινή σύμπραξη Ελλάδας - ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας, της τρομοκρατίας, φωτογραφίζοντας ιδιαίτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το μαζικό λαϊκό κίνημα δικαίως αντιτάχθηκε και διατράνωσε την αντίθεσή του στην επικίνδυνη ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις που μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο επιθέσεων ενάντια σε άλλους λαούς, μέσω της αναβάθμισης και επέκτασης του ήδη υπάρχοντος πλέγματος βάσεων, στρατηγείων, υποδομών, μέσω της δημιουργίας νέων σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα. Την ίδια στιγμή η χώρα μας μετατρέπεται και σε μαγνήτη επιθέσεων σε επικείμενη πολεμική σύγκρουση, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Δεν χωρά καμία επανάπαυση και εφησυχασμός! Είναι ανάγκη να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Αυτή είναι η μόνη εγγύηση για να μπορούν να ζουν οι λαοί ειρηνικά! Κάθε λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του για το μέλλον και την τύχη της χώρας του! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο συριακό λαό, αλλά και στο λαό της Τουρκίας που αντιστέκεται και καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία.

  • Καταδικάζουμε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

  • Αλληλεγγύη στον συριακό λαό».











    902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου