Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Η μεγαλύτερη αντιιμπεριαλιστική πορεία των τελευταίων ετών έγινε στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Από τη Θεσσαλονίκη 
Από τη Θεσσαλονίκη

Στο Άγαλμα Βενιζέλου ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη αντιιμπεριαλιστική πορεία των τελευταίων ετών, στο πλαίσιο του φετινού 46ου εορτασμού του Πολυτεχνείου, όπως χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές, η αποψινή στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγαλειώδης πορεία πριν καταλήξει στο Άγαλμα Βενιζέλου πέρασε από το αμερικανικό προξενείο όπου σαν βροχή έπεφταν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, όπως «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».


Μάλιστα εκτυλίχθηκε και ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο όταν τρεις φοιτήτριες άρχισαν να τραγουδούν το «Ακορντεόν», όπου όταν το τραγούδι προχώρησε και έφτασε στο στίχο  «δεν θα περάσει ο φασισμός», σύσσωμη η πορεία επαναλάμβανε τους συγκεκριμένους στίχους, δονώντας την ατμόσφαιρα. (Δείτε εδώ σε video το συγκεκριμένο στιγμιότυπο).

Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο ΣΦΕΑ με το πανό του. Ακολουθούσαν τα μπλοκ της ΕΔΥΕΘ, των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων που ήταν ιδιαιτέρως μαζικά, ως αποτέλεσμα και των τελευταίων θετικών και ελπιδοφόρων διεργασιών που συντελούνται στους φοιτητικούς συλλόγους.  Στα συγκεκριμένα μπλοκ συμμετείχαν και Κύπριοι φοιτητές της «Προοδευτικής». Επίσης ιδιαιτέρως μαζικά ήταν και τα μπλοκ των μαθητών με το Συντονιστικό τους, ενώ αμέσως μετά ακολουθούσαν τα πανό των εργατικών σωματείων, της ΟΓΕ κλπ.

Εξάλλου, πολύ μαζικά και ισχυρά ήταν τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το σύνθημα «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» κυριάρχησε στα μαζικά νεολαιίστικα μπλοκ.















902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου