Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Συλλέγει υπογραφές για άμεση επαναλειτουργία και επίταξη του πρώην Νοσοκομείου "Παναγία"



Άμεση επαναλειτουργία και επίταξη του πρώην Νοσοκομείου "Παναγία" ζητά ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς που έχει ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών εδώ.

Το κείμενο αναφέρει:

Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο πιστεύουμε ότι σε μια δύσκολη περίοδο για τον λαό μας, λόγω της πανδημίας, χρειάζεται άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και στην περιοχή μας, αλλά και συνολικά.

Ένα από αυτά είναι η άμεση επίταξη και ενεργοποίηση του Νοσοκομείου Παναγία στην Νέα Κρήνη.

Οι νοσοκομειακές μονάδες και συνολικά οι υπηρεσίες υγείας στην Θεσσαλονίκη, διατηρούν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις χωρίς να έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα για να θωρακιστεί όσο είναι δυνατόν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικά:
τα οργανικά κενά του προσωπικού πριν την πανδημία στα νοσοκομεία της περιοχής ήταν 30%, φτάνοντας και σε περιπτώσεις όπως στο "Γ. Παπανικολάου" και στο 40%.
δεν έχουν γίνει διορισμοί εδώ και πολλά χρόνια έχει οδηγήσει σε αύξηση της ηλικίας του προσωπικού (πάνω από 45 ετών) με συνέπεια μέρος του προσωπικού να ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ νοσοκομείων (πχ στον Πολύγυρο ή η νέα ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ) οι οποίες παραμένουν κλειστές γιατί δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για να τις λειτουργήσει.

Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, έφτανε στην μείωση των προϋπολογισμών κατά 50%.
στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, που έχει την ευθύνη και του αεροδρομίου, δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες, το ακτινολογικό δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό και στέλνουν τους ασθενείς στο Ιπποκράτειο. Καλύπτει λοιπόν πολύ βασικές εξετάσεις και τη συνταγογράφηση. Δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος των ασθενών να παραπέμπεται στη Θεσσαλονίκη και έτσι να αυξάνεται το βάρος στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της πόλης.

Πέρα από μια σειρά μέτρα που απαιτούμε να παρθούν από την κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζουμε την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο "Παναγία". Ένα νοσοκομείο που από το 2013 που έκλεισε με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δημιούργησε ένα μεγάλο έλλειμμα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο, μακριά από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, καλύπτοντας τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Η ατομική ευθύνη, την οποία επικαλούνται συνεχώς, αν και αυτονόητη, αξιοποιείται για να κρύψει την κρατική, κυβερνητική ευθύνη.

Όσο και αν επιμένουν να μας επιβάλλουν τη σιωπή και την παθητική αναμονή πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας με όποιο μέσο έχουμε. Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή... Τη δυναμώνουμε!

Απαιτούμε λοιπόν να υπάρξει κεντρική παρέμβαση του Δήμου Καλαμαριάς προς την κυβέρνηση για την άμεση επίταξη του πρ. Νοσοκομείου “ΠΑΝΑΓΙΑ” έτσι ώστε σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες να επαναλειτουργήσει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πάρε μέρος στην προσπάθεια, Υπόγραψε και συ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου