Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!




  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 11-06-2020

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.
Τον χρόνο που κέρδισε η Κυβέρνηση, με τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε σχεδόν για το σύνολο του πληθυσμού, δεν τον χρησιμοποίησε για να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όπως υποστηρίζει.
Τα κενά παραμένουν τεράστια. Οι λίγες προσλήψεις που έγιναν, πανελλαδικά αλλά και στην πόλη μας σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα οργανικά κενά των δημόσιων δομών υγείας. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ όπου προσλήφθηκαν μόλις 6 νέοι επικουρικοί ιατροί,  συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Στο Ιπποκράτειο 7 νέοι επικουρικοί ιατροί και 6 ιατροί από προηγούμενη προκήρυξη, ενώ στο Παπανικολάου προσλήφθηκαν μόλις 3 επικουρικοί πνευμονολόγοι.
Πανελλαδικά προσλήφθηκαν 400 επικουρικοί ιατροί, τη στιγμή που οι κενές οργανικές θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ είναι πάνω από 5000 και για το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό πάνω από 25000. 

Το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΝΕΣΥ) που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ένταση της ιδιωτικοποίησης του υπάρχοντος δημόσιου συστήματος υγείας.
Συνάδελφοι. 
Τα  δεδομένα της πανδημίας λειτούργησαν σαν καταλύτης και έφεραν πιο κοντά και πιο γρήγορα μία νέα οικονομική κρίση, της οποίας το βάθος και η διάρκεια θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του 2008-2009, όπως προβλέπουν οι πιο σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί (ΟΟΣΑ,ΔΝΤ κλπ). 
Γι αυτό η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία και τα προβλήματα που προέκυψαν από αυτήν, σαν ευκαιρία για να επιταχύνει την ψήφιση και εφαρμογή μια σειρά από προαποφασισμένα αντισυνταξιουχικά, αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα. Απόδειξη  τα 26 νέα νομοσχέδια που δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στη Βουλή μέχρι τις 31- Ιούλη- 2020. 
Συνεπώς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν μόνο από την πανδημία και από το νέο πιθανό κύμα της τον Σεπτέμβριο. Κινδυνεύουν και από το μεγάλο κύμα της φτώχιας, της ανεργίας, της νέας περικοπής των μισθών και των συντάξεων, της κατεδάφισης εργατικών, συνταξιουχικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 
Αυτή η χρονική περίοδος της πανδημίας,  μας έχει εφοδιάσει με καινούργιες εμπειρίες που ενισχύουν την εκτίμησή μας, ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει και πάλι να φορτώσει το βάρος της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, διεκδικώντας όλα μας τα αιτήματα, με αιχμή τα ζητήματα της υγείας.
Οργανώνουμε , μαζί με τα σωματεία της υγείας και άλλα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7:00 μ.μ.  στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
 ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!
Διεκδικούμε:
Δωρεάν, υποχρεωτικό, Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό σε όλες τις βαθμίδες του. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτό.
Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια («Λοιμωδών» και «Παναγία», στη Θεσσαλονίκη).
Επάρκεια υλικών και μέσων προστασίας του υγειονομικού προσωπικού.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) 
Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
Άμεση αναπλήρωση όλων των απωλειών των συντάξεων και επαναφορά τους στα επίπεδα του 2009. Καταβολή των αναδρομικών με πολιτική απόφαση.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Καταβολή του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους από τους οποίους έχει περικοπεί.
Τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, δίνουμε το αγωνιστικό μας παρών στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11- ΙΟΥΝΗ στις 7:00 μ.μ.  στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

1 σχόλιο:

  1. ... ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ή ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΠΡΑΞΗ!!!.... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΑΞΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ!!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109)!!!

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΕΜΑ!!!

    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟ ΨΕΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή