Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Τα μη συγκρίσιμα και τα ξένα κόλλυβα

Τα μη συγκρίσιμα και τα ξένα κόλλυβα

Τα μη συγκρίσιμα και τα ξένα κόλλυβα


«Σύμπνοια» βλέπει αρθρογράφος διαδικτυακής ενημερωτικής ιστοσελίδας, στην Ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια, με εκείνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας στο σημείο να γράψει ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές «εμφανίζονται ενωμένοι, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές τους διαφορές» για να «ζητιανέψουν» από την Κομισιόν.


Εύβοια Εφτά νεκροί κι ένας αγνοούμενος στην τεράστια καταστροφή

Τι κι αν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν στην Ερώτησή τους τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», ενώ η Ερώτηση του ΚΚΕ στηλιτεύει τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεών τους και των τοπικών αρχών τους, που εδώ και χρόνια αφήνουν την περιοχή απροστάτευτη σε πυρκαγιές και πλημμύρες.

Τι κι αν η Ερώτηση του ΚΚΕ μιλάει για άμεση, πλήρη και καθολική αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν τα σπίτια και οι περιουσίες του λαού, για άμεση εκκίνηση όλων των απαιτούμενων έργων, ενώ οι πρώην και νυν κυβερνητικοί ευρωβουλευτές ρωτούν εάν υπάρχει πρόβλεψη ενεργοποίησης του «Ταμείου Αλληλεγγύης»… που στο κάτω κάτω είναι χρήματα από την έμμεση και άμεση βαριά φορολογία του ελληνικού λαού.

Ενώ βεβαίως δεν λένε κουβέντα για τον πακτωλό δισ. του «Ταμείου Ανάκαμψης», που προφανώς ούτε κατά διάνοια δεν συζητούν να διατεθεί για τους πληγέντες, αφού τον προορίζουν για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όσο για τα περί «ζητιανιάς», αποτελεί πρόκληση να θεωρεί κανείς το λαό μας «ζητιάνο» επειδή απαιτεί πίσω ένα ελάχιστο μέρος από όσα καταβάλλει καθημερινά μέσω μνημονίων, άγριας φορολεηλασίας και αντεργατικών μέτρων.
Είναι δικά του λεφτά και όχι της Κομισιόν, και πρέπει να τα διεκδικήσει ακέραια για τις δικές του ανάγκες, που σήμερα καταπνίγονται.

Τα μη συγκρίσιμα και τα ξένα κόλλυβα
 
Τα μη συγκρίσιμα και τα ξένα κόλλυβα

Αυτή την αλήθεια αναδεικνύει το ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις του, κι αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από άτοπες συγκρίσεις, ούτε εμφανίζοντας την ΕΕ ως «χρηματοδότη» με ξένα κόλλυβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου