Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Συνέπεια λόγων και έργων: Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στα Δικαστήρια, στο πλευρό των εργαζομένων

 
 
21-08-2020
Η Δημοτική Αρχή, από το 2014, με συνέπεια λόγων και έργων, έχει αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και τον λαό της Πάτρας, ενάντια στην ανεργία, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Αυτή τη φορά βρέθηκε στα δικαστήρια στο πλευρό των εργαζομένων στο 8μηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια, στο πλευρό των εργαζομένων στο 8μηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ζήτησε από το Δικαστήριο να γίνει αποδεκτό το αίτημα των εργαζομένων. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, αγωνίζεται για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η Δημοτική Αρχή, από το 2014, με συνέπεια λόγων και έργων, έχει αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και τον λαό της Πάτρας, ενάντια στην ανεργία, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.


Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις στον Δήμο μας και την χρηματοδότηση από το κράτος.

Τους εργαζόμενους στα Κοινωφελή Προγράμματα, που αμείβονται και ασφαλίζονται από τον ΟΑΕΔ με μισθούς πείνας, τους αντιμετώπισε όχι ως «ωφελούμενους», αλλά ως εργαζόμενους και γι αυτό αγωνίστηκε και διεκδίκησε μαζί τους.

Μαζί με τους εργαζόμενους η Δημοτική Αρχή, προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων στον ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια, αλλά και συγκέντρωση στην Αθήνα, στα Υπουργεία και την Βουλή, με αίτημα την τετράμηνη παράταση των προγραμμάτων, για να έχουν την δυνατότητα να πάρουν επίδομα ανεργίας οι συμβασιούχοι.

Η Δημοτική Αρχή υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους και στις δικαστικές αίθουσες, όπου και αν χρειάστηκε.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ παρουσιάζονται –όψιμα- ότι ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους, κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή ότι δεν στηρίζει τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για ακραίο πολιτικό καιροσκοπισμό και άθλιο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων. Πρόκειται για τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν και υλοποίησαν την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. για την ανακύκλωση της ανεργίας με τα 5μηνα και τα 8μηνα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, με μισθό 540 ευρώ, αντί για μόνιμες θέσεις εργασίας. Αυτό το μοντέλο διαφήμιζαν, διαφημίζουν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους.

Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ήταν αυτές που απαντούσαν αρνητικά στα αιτήματα των εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής, ακόμα και στα στοιχειώδη. Να έχουν δηλαδή δικαίωμα οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς, να εγγραφούν μετά την λήξη του προγράμματος στο Ταμείο Ανεργίας.

Ποιοι στήριζαν αλήθεια και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΑΕΔ και αρμόδια Υπουργεία;

Οι παρατάξεις αυτές όχι μόνο απουσίαζαν, αλλά κατηγορούσαν κι από πάνω την Δημοτική Αρχή, επειδή στήριζε τους αγώνες τους.

Όταν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσέφυγαν αναγκαστικά -και συνεχίζουν να προσφεύγουν στα δικαστήρια- ποιοι ήταν και είναι εκεί και καταθέτουν υπέρ τους; Η Δημοτική Αρχή φυσικά, που ήταν και παραμένει στο πλευρό των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου