Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η λαϊκή ετυμηγορία έχει καταδικάσει τους χρυσαυγίτες να σαπίσουν στη φυλακή (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 

 

Το αίτημα των εργαζομένων και όλου του λαού να επιβληθούν οι ανώτερες δυνατές ποινές στους ναζιστές - εγκληματίες εκφράστηκε στη νέα συγκέντρωση που έγινε στο Εφετείο από σωματεία, μαζικούς φορείς και φοιτητικούς συλλόγους. 

«Βασανιστές της χούντας τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», «Στους κλάδους και στη Ζώνη, ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αλλά και με το άκουσμα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ο αγώνας συνεχίζεται

«Να είναι σίγουροι οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες. Τα κελιά τους τους περιμένουν γιατί η λαϊκή ετυμηγορία τους έχει καταδικάσει να σαπίσουν στα κελιά της φυλακής», σημείωσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη μαζική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών. «Είναι ένοχοι γιατί είναι φασίστες, είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές», σημείωσε εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Δεν εφησυχάζουμε. Για το φασισμό και το ναζισμό δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό, απαιτούμε τις ανώτερες ποινές», υπογράμμισε ο Ν. Μαυροκέφαλος, προσθέτοντας ότι, «με τον αγώνα και την πάλη μας, δεν αφήνουμε κανένα χώρο στο φασισμό, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στις γειτονιές, ούτε στα σχολεία, πουθενά δεν χωρά ο φασισμός».

Για αυτό, επεσήμανε, «συνεχίζουμε με όλη μας την ορμή και τώρα και το απόγευμα και αύριο το πρωί, ετοιμάζουμε μεγάλη εργατική - λαϊκή διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ., στη συγκέντρωση των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων, για να υπερασπιστούμε την υγεία και τα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε. Απαιτούμε να σαπίσουν στη φυλακή οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Οργανώνουμε την πάλη και τον αγώνα για τα δικαιώματά μας», κατέληξε ο Ν. Μαυροκέφαλος εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων από τους διαδηλωτές.

Μαζική διαδήλωση έξω από το Εφετείο

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί, μέλη Ομοσπονδιών, συνδικάτων, μαζικών φορέων, φοιτητικών συλλόγων έδωσαν μαζικό, δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, απαιτώντας να επιβληθούν στους φασίστες εγκληματίες οι μέγιστες ποινές.

Κατά την προσέλευσή της, η Μάγδα Φύσσα έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συγκεντρωμένοι άκουσαν την ομιλία, έξω από το Εφετείο Αθηνών και του Άγγελου Βρεττού, δικηγόρου και ενός εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να μην αναγνωρίσει ελαφρυντικά στο μεγαλύτερο μέρος των χρυσαυγιτών.

Επισημαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο χώρο.

 


902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου