Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

«Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν θα σταματήσουμε τη δράση μας»


Ανακοίνωση για τη νέα προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ από τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης

 

Φωτογραφία του πανό που περιλαμβάνεται στον «έλεγχο» που έκανε η δημοτική αρχή
Φωτογραφία του πανό που περιλαμβάνεται στον «έλεγχο» που έκανε η δημοτική αρχή
Απάντηση στο νέο επεισόδιο της προσπάθειας φίμωσης του ΚΚΕ από την δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης δίνει η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 25/11 η ΤΕ Εβρου έλαβε έγγραφη κλήση από τη δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με πανό που ανάρτησε, το οποίο «εντοπίστηκε» τις προηγούμενες μέρες από τη δημοτική αστυνομία. Μάλιστα, η δημοτική αρχή απειλεί για δεύτερη φορά την ΤΕ Εβρου με την επιβολή προστίμου, με τη δικαιολογία πως τα υλικά του Κόμματος αποτελούν «παράνομη υπαίθρια διαφήμιση».

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου αναφέρει:

«"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΚΚΕ".

Αυτό το σύνθημα ανέγραφε το πανό του Κόμματος που ενεργοποίησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τα "αντανακλαστικά" της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης, που αφού το κατέβασε, ζητάει επιπλέον και εξηγήσεις και απειλεί με επιβολή προστίμου!

Η συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής έρχεται σε μια περίοδο που το κρεσέντο αυταρχισμού της κυβέρνησης κορυφώνεται, προχωρώντας σε συνεχή μέτρα περιστολής συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία, ακριβώς για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας. Που, ενώ δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, την ίδια ώρα προωθεί τις νέες αντεργατικές "ανατροπές του αιώνα" με την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες κ.ά. και παράλληλα φέρνει στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού νέα μεγάλη μείωση των δαπανών για την Υγεία το 2021!

Η απειλή επιβολής προστίμου γίνεται σε μια περίοδο που η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να μετατραπεί για μια ακόμα φορά σε ορμητήριο αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, που γίνεται μαγνήτης αντιτιθέμενων συμφερόντων, που είναι σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Την ίδια ώρα που καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το παραμύθι της "ανάπτυξης για όλους" με αφορμή το παράδειγμα του ΤΑP, που ενώ ξεκίνησε την εμπορική του λειτουργία πριν από λίγο καιρό, η περιοχή μας παραμένει πρώτη σε ενεργειακή φτώχεια, δεν γίνονται καν τα έργα για την τηλεθέρμανση των Φερών.

Αλήθεια, ποιος ενοχλείται τόσο πολύ από τη δράση του ΚΚΕ; Μήπως δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν τον αγαπημένο τους πρέσβη;

Στόχος είναι η μάσκα, που σωστά φοράει ο λαός μας για την προστασία του, να μετατραπεί σε φίμωτρο για να μην υπάρχει καμία διεκδίκηση και ανενόχλητη η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια. Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως φαίνεται, ευθυγραμμίζεται και η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα σταματήσουμε τη δράση μας, δεν τρομοκρατούμαστε από αυτές τις μεθοδεύσεις. Είμαστε πάντα μπροστά στον αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του. Καλούμε το λαό της Αλεξανδρούπολης να καταδικάσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη νέα προσπάθεια επιβολής προστίμου και περιορισμού της πολιτικής δράσης του Κόμματος, ανεξάρτητα από τη συμφωνία του με την πολιτική του ΚΚΕ».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου