Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Παρέμβαση σε φασονατζίδικο με απλήρωτους μετανάστες - Επιχείρηση τρομοκράτησης από Αστυνομία και εργοδοσία (ΦΩΤΟ)

 

 

Παρέμβαση σε φασονατζίδικο στα Πατήσια, που απασχολεί μετανάστες, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής.

Οι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή, ωστόσο -όπως καταγγέλλουν- ο εργοδότης τούς αναγκάζει να δουλεύουν και παράλληλα δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους.

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών και των εργαζομένων η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία, η οποία απείλησε να καταθέσει μήνυση στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και να προσαγάγει τους συνδικαλιστές. Παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, απαιτώντας να σταματήσει η τρομοκράτηση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων.

Κάτω από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου, η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα και το δώρο Χριστουγέννων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, υπάρχουν καταγγελίες και από άλλες χώρους εργασίας όπου η εργοδοσία δεν καταβάλλει τα λεφτά της αναστολής.

 


902.gr

1 σχόλιο: